返回列表 回覆 發帖

[搞笑] 大家快D支持明光社

人地要籌錢1300億元呀!單靠基督徒的支持和祈禱絕對不足夠,因此小弟僅呼籲反基及離教者一起支持明光社,同埋支持金管局將香港股市每日成交額的十分之一捐給明光社。(離教者之家首度支持明光社,算唔話得喇掛?)。

http://www.truth-light.org.hk/main/neigbour/index.jsp

我們希望於六年內籌募13,000,000萬
購置辦公室和
成立生命及倫理研究中心

工作包括:
      1.搜集有關傳媒、性文化、社會及家庭倫理的各地研究資料並加以整理
      2.就以上課題作信仰反省並向各教會推廣
      3.以社會科學的方法就以上課題每半年作一深入調查並發表
      4.每年將各項研究成果結集成書(最少一本)
      5.每年舉辦一次有關生命及倫理的小型學術研討會(與大學及神學院合作)
      6.與各神學院合作,推動基督教倫理的神學教育及延伸課程
      7.向社會各界推動生命及倫理的價值
      8.就社會上一些涉及生命及倫理的議題發表學術意見
      9.從福音派的觀點,對一些受自由主義影響神學家的文章作出回應
      10.與其他國家及地區(特別是華人社會)交流相關的經驗
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
我已經E_MAIL 去插佢(其實係提醒)

估唔到唔肯改,真係想博大霧!

回復 1# 的帖子

絕對支持!絕對支持明光社響香港成立一個"紅色教堂",記得叫佢地成立游擊隊,得閒就拉D周刊老闆黎鎗斃!
Alessa is a daughter of Dahlia Gillespie. Alessa gets toasted in a ritual. Alessa is in agony. Alessa sends a part of her soul (the pure part, the part that wouldn't have to suffer) away in a form of a baby abandoned on the road. Harry finds the baby with his wife. They name her Cheryl.

The rest of it... You know.
條link not working.
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 無米大師 於 2007-10-7 19:11 發表
我已經E_MAIL 去插佢(其實係提醒)

估唔到唔肯改,真係想博大霧!

咦?已經改了。

咁我都改為無須支持這次籌款行動了。

To 沙文:可能你入去時剛剛正在修改,所以你睇唔到,現在OK了。

回復 5# 的帖子

唔係喎,一直都唔得。
甚至我開個新window打入http://www.truth-light.org.hk/都一樣話server not found

難道......我個PC咁人工智能,制止我睇明光社網頁?
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2007-10-8 13:06 發表
唔係喎,一直都唔得。
甚至我開個新window打入http://www.truth-light.org.hk/都一樣話server not found

難道......我個PC咁人工智能,制止我睇明光社網頁? ...

ban 人係雙方都可以既。

可能你已在明光社的黑名單內。 恭喜~

回復 7# 的帖子

真係有此奇事?

Server not found
Firefox can't find the server at www.truth-light.org.hk.

我真係咁重要?
我入到喎....
睇黎真係低調有低調好.
咁神怪?麻煩您話俾蔡生听,我想捐錢
原帖由 沙文 於 2007-10-8 14:44 發表
咁神怪?麻煩您話俾蔡生听,我想捐錢

我代蔡生答你:「你唔X駛煩喇,我真係唔X要你捐D臭X錢呀,X你XX死反基!」

回復 11# 的帖子

喂,唔係講小喎師伯。我個mailbox被呢碌日報襲擊,寄五十幾封email來,全部係挪亞方舟被發現那一期
洗左之後1小時又收到十幾封

兩件事唔知有冇關係?

死啦,會唔會我嘅身份已敗露咗呢?
不如籌錢俾佢地去阿富汗傳教
拿,係咪有點不尋常呀?
原帖由 沙文 於 2007-10-8 20:01 發表
死啦,會唔會我嘅身份已敗露咗呢?

睇黎就似喇!
記得鎖好門窗,訓覺吾好訓到咁熟,隨時做好博鬥準備,支槍開定保險制,
聯絡壽險經紀,確定保費交足。重有一樣,最好叫老婆同不信去親屬屋企避開下先。

回復 15# 的帖子

You are not alone:

原帖由 訪客得得b 於 2007-10-8 04:21 發表
睇黎就似喇!
記得鎖好門窗,訓覺吾好訓到咁熟,隨時做好博鬥準備,支槍開定保險制,
聯絡壽險經紀,確定保費交足。重有一樣,最好叫老婆同不信去親屬屋企避開下先。 ...
我幾大都同她生死與同啦,冇咁笨7嘅。有咩依郁,用她做擋箭牌,佢地自己弟兄姊妹,投鼠忌器嘛

回復 17# 的帖子

張仆街報仍然繼續發緊email俾我。隔10分鐘左右一封

請問香港有冇junkmail法例咖?
原帖由 沙文 於 2007-10-8 21:26 發表
張仆街報仍然繼續發緊email俾我。隔10分鐘左右一封

請問香港有冇junkmail法例咖?

有!最近才通過的。
詳情請去友站問詢隨風大狀師,順便帶句口訊,
說小弟在股市羸到吾敢贏己計數離場了,叫她
網聚記得call我,由我請飲酒。
高級模式 | 發新話題
換一個