匿名
我想問抽刀斷水是否反基人士???
抽刀斷水
原帖由 Guest from 218.102.128.x 於 2007-10-11 21:57 發表

小弟並無企圖消滅基督教。
hund
原帖由 Guest from 218.102.128.x 於 2007-10-11 21:57 發表

問人的人,你是反基督宗教的嗎?

我反對任何排他或霸權信仰。
沙文
咁請問您對大秦景教現時的市場佔有率感到滿意嗎?為什麼?
抽刀斷水
原帖由 沙文 於 2007-10-13 04:58 發表
咁請問您對大秦景教現時的市場佔有率感到滿意嗎?為什麼?

一神教系的宗教市場佔有率應大幅減少,令世界更安寧和平:

沙文
我問「大秦景教現時的市場佔有率」,您答一神教系,咁我就唔清楚您既意思喎?
譬如,piechart大秦景教及穆斯林、一賜樂業教合共佔54.6%,假設大減至35%,fullfill您的意願。
但在此35%當中,一賜樂業教佔0.01%, 穆斯林佔0.01%,則大秦景教人數會比現時為多,佔人口的34.98%。

不知您對以上「一神教系的宗教市場佔有率大幅減少」假設,又有咩睇法?您應該很高興吧?
匿名
原帖由 抽刀斷水 於 2007-10-11 23:41 發表

小弟並無企圖消滅基督教。

再想請問你有無意圖?
抽刀斷水
原帖由 沙文 於 2007-10-13 13:14 發表
我問「大秦景教現時的市場佔有率」,您答一神教系,咁我就唔清楚您既意思喎?
譬如,piechart大秦景教及穆斯林、一賜樂業教合共佔54.6%,假設大減至35%,fullfill您的意願。
但在此35%當中,一賜樂業教佔0.01%, 穆斯林佔0.01%,則大 ...

世界最主要挑起戰爭的宗教,非基督宗教及伊斯蘭教莫屬。

假如它們兩者比例太失衡,世界亦難望有和平。

原帖由 Guest from 219.73.43.x 於 2007-10-13 15:25 發表
再想請問你有無意圖?

重要嗎?
沙文
原帖由 抽刀斷水 於 2007-10-14 07:05 發表
重要嗎?
係咪重要您就唔答,唔重要您就答?