返回列表 回覆 發帖

[趣聞] 快閃反港女失敗

快閃反港女失敗
【蘋果日報】
反港女大聯盟頭炮活動宣告敗陣!網友「不教度陰山」發起反港女快閃黨,計劃與同道中人在銅鑼灣地鐵站門外聚集,一起朗讀「媾 佢 真濕滯,注定被人當契弟」等反港女人打油詩。可惜只有發起人現身,孤掌難鳴。事後有網友在討論區指摘其他反港女人士縮骨冇品,「真係幾可悲」。
根據活動發起人的網上號召留言,本報記者昨日正午在銅鑼灣地鐵站E出口等候,發現有十多個地鐵職員、便衣及軍裝警察已在場戒備,當有便衣警員走向一名頸掛黑色袋、身穿白T恤、手執紙張的四眼青年,記者才發現不 度陰山已讀畢打油詩準備離去,聲線之細可想而知。他對記者承認是快閃黨後,即跑進地鐵站離開。

發起人:我預 犧牲!
「不教度陰山」早前接受《壹本便利》訪問時稱真名為阿鴻,25歲,從未拍拖,並揚言「革命總要有人犧牲,我預 犧牲!」事後他在高登討論區報告出征過程:「12:55,好多人,但只係路過。到1:00,得我一丁友,我唔理咁多,就行出路中心…一次反擊港女 行動就咁就完!」
不少網友昨日對阿鴻講得出做得到的情操表示折服,也有網友揶揄「果然冇人睬你」;網友小范則對沒出席的反港女人士失望:「其實真係幾可悲,高登每一日都有唔少人反港女,但響應 人竟然一個都冇。」
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

(拍桌笑) 原來我在意大利那邊時香港發生了這麼有趣的事耶~~~
吃不到的葡萄? 花哈哈~~~

光暗一線, 正邪一念.
原帖由 日光 於 2007-4-22 16:01 發表
(拍桌笑) 原來我在意大利那邊時香港發生了這麼有趣的事耶~~~

少年不知愁滋味  這種男生應該很易搭上河東獅...
花開花落花無缺!

原帖由 日光 於 2007-4-22 16:01 發表

有無遊記可供閱讀?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

回復 #4 抽刀斷水 的帖子

嘻嘻, 未有...
我好懶......

光暗一線, 正邪一念.
原帖由 日光 於 2007-4-23 15:31 發表
嘻嘻, 未有...
我好懶......

遊記...?? 日姐你係唔係講成都過篇呀
花開花落花無缺!

原帖由 Step.King 於 2007-4-23 16:03 發表

遊記...?? 日姐你係唔係講成都過篇呀

噗, 成都個篇有曾經努力過.
好似響第2日就放棄左.
歐洲呢次就連努力嘅動力都未有~

光暗一線, 正邪一念.

回復 #7 日光 的帖子

哈哈  我都寫緊
花開花落花無缺!

原帖由 日光 於 2007-4-23 18:48 發表

噗, 成都個篇有曾經努力過.
好似響第2日就放棄左.
歐洲呢次就連努力嘅動力都未有~

咁~不如簡介下旅程有乜特別之處啦。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
去歐洲有冇見那只垂死的獅子?

http://www.exchristian.hk/forum/ ... &extra=page%3D2
高級模式 | 發新話題
換一個