返回列表 回覆 發帖

國務院網站都有留意本網?!

唔好嚇我啦~
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
使乜驚姐。
閣下身家清白,算得上是本港難得一見的無產皆級分子。
加上讀書吾成,正所謂根正苗紅。呢次分分鍾有官你做都吾定呀!
原帖由 訪客得得b 於 2007-6-8 01:19 發表
使乜驚姐。
閣下身家清白,算得上是本港難得一見的無產皆級分子。
加上讀書吾成,正所謂根正苗紅。呢次分分鍾有官你做都吾定呀!

哼!無產階級既優越性,在此刻完全發揮了!

你講定有乜要求,到時我射住你啦。
原帖由 抽刀斷水 於 2007-6-8 09:41 發表

抽水兄 果然被我言中  

b叔叔...下次食宵夜時記得我們只是搭台
我唔識呢個人架~
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

原帖由 抽刀斷水 於 2007-6-8 09:41 發表

求其批個小販牌照比我,係街邊搞番檔百家樂咪算囉。
原帖由 Step.King 於 2007-6-8 14:52 發表

抽水兄 果然被我言中  

b叔叔...下次食宵夜時記得我們只是搭台
我唔識呢個人架~

你都吾識撈嘅。
原帖由 訪客得得b 於 2007-6-8 16:48 發表

批個牌咁大陣仗? 如果係大官就話姐~

不如等你比人拉左既時候,我幫你申請儘快保外就醫把啦。
原帖由 訪客得得b 於 2007-6-8 16:48 發表

b哥哥  史仔沒太大野心
只求苟安於亂世 不求聞達於諸侯
你比我可以半年換一次跑車+一年去四次歐洲旅遊+可以唔駛受老世氣
唔好講扮唔識抽水丫  你要我"心甘情願"(註1)去乍帝深信邪教都冇所謂~~
不過事先聲明  我唔會賣屁股架  

註1: 沙老大名句
花開花落花無缺!

我諗來諗去,只有呢個局的首長位最啱抽水做

http://www.sara.gov.cn/GB/

記得提拔下細佬,俾一個教我管下啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2007-6-9 13:23 發表

沙文兄 你已為不惑之年  還是那麼熱衷於權位
你管教時可別忘了帶史仔及一眾兄弟入教
屆時我地又可以找姊妹吟詩作對

"夜來風雨聲, 花落知多少..."  老大名句! 讚!
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-6-9 13:23 發表

嘿嘿~你喜歡管個教咩?我就覺得呢個職位你比較稱職喇:
http://www.anticult.org/col23/index.htm1?id=23

回復 #11 抽刀斷水 的帖子

下官領命!

將原本想管那個教納入cult,可節省國家資源,首長您唔會反對吧?
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2007-6-10 21:07 發表
下官領命!

將原本想管那個教納入cult,可節省國家資源,首長您唔會反對吧?

(舉手) 老大  cult 係咩離架?
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-6-10 21:07 發表
下官領命!

將那個教納入為邪教,並唔係為左節省國家資源架大佬 。你要去證明佢係煽動人民動搖國家主權先係邪教架嘛。
原帖由 Step.King 於 2007-6-10 23:18 發表

(舉手) 老大  cult 係咩離架?

你睇下我比咩網比你老大睇先啦。
原帖由 抽刀斷水 於 2007-6-10 08:16 發表

將那個教納入為邪教,並唔係為左節省國家資源架大佬 。你要去證明佢係煽動人民動搖國家主權先係邪教架嘛。

超,如果煽動人民動搖國家主權就是成為邪教的sufficient condition,早在1949年已將之定為邪教啦。

下官就是要指出要加上浪費國家資源嘛。

拿,我見前人之所未見、言前人之所未言,夠資格坐此位啦卦?

原帖由 沙文 於 2007-6-11 01:55 發表

超,如果煽動人民動搖國家主權就是成為邪教的sufficient condition,早在1949年已將之定為邪教啦。

下官就是要指出要加上浪費國家資源嘛。

拿,我見前人之所未見、言前人之所未言,夠資格坐此位啦卦? ...

照你咁講,個個宗教都浪費緊國家資源架啦,佢地起廟起寺都用緊國家塊地、D教徒食既著既都用緊國家D糧喎~

回復 #17 抽刀斷水 的帖子

浪費國家資源係成為邪教的necessary condition。
而教徒所喫所衣,雖源自社稷,此民之所本也,未可厚非之。問題係某教多地下教會、家庭聚會,國家須派大量公安、特工監控,佔了國防經費一個不小的比例,這才是勞民傷財,長此下去,則亡國指日可待矣,豈不慎哉?

原帖由 沙文 於 2007-6-11 16:16 發表
浪費國家資源係成為邪教的necessary condition。
而教徒所喫所衣,雖源自社稷,此民之所本也,未可厚非之。問題係某教多地下教會、家庭聚會,國家須派大量公安、特工監控,佔了國防經費一個不小的比例,這才是勞民傷財,長此下去,則 ...

你咁搞下搞下,可能第日監控都慳返,索性困哂D教徒坐監,咁你個反邪教協會就好快瓦解架喇。
原帖由 抽刀斷水 於 2007-6-11 18:39 發表

你咁搞下搞下,可能第日監控都慳返,索性困哂D教徒坐監,咁你個反邪教協會就好快瓦解架喇。
余幼承庭訓,時以以江山社稷民族為己任,鐵肩擔道義、彩筆寫春秋。協会之瓦解也,則余三餐不繼,夫妻牛衣對泣,家徒4壁,黃口小兒竟夕哀鳴,雖非我所願者,惟反邪大業得成,死而有何憾哉?即攜妻孥乞飯於閣下府前,諒不拒人於千里也。

咁講,有得俾我上位啦卦?
高級模式 | 發新話題
換一個