dannylam0222
我係yahoo知識果度發問,係咁比d基督徒檢舉
佢地人多勢眾,好慘呀!!
酒井明
其實佢地點樣檢舉你?有D唔係太明白呢。
抽刀斷水
原帖由 dannylam0222 於 2007-8-9 17:26 發表

聽聞yahoo的管理人,都有基督徒,他們當然會手起刀落啦。
hund
原帖由 dannylam0222 於 2007-8-9 17:26 發表

你問咩呀?點問法呀?難道你咁問:

「係咪低能白痴既傻瓜先會信,自認係惡名昭彰耶和華個仔,果條神棍耶穌呢?」

如果係咁,除非係呢度,應該會刪左。
酒井明
其實如果係有問題、有疑難,不如直接上去佢地D書樓度,搵書睇下仲好啦。我平時都係咁。
抽刀斷水
原帖由 酒井明 於 2007-8-9 21:57 發表
其實如果係有問題、有疑難,不如直接上去佢地D書樓度,搵書睇下仲好啦。我平時都係咁。

yahoo知識 是個網站來的,那裡有書樓噢?
酒井明
你誤會了,我是說,放棄這個yahoo知識,直接自己上書樓找找看呀。
對呢,為什麼你會有這個誤會?
抽刀斷水
原帖由 酒井明 於 2007-8-9 22:15 發表
對呢,為什麼你會有這個誤會?

因為你說上佢地D書樓。佢地係指?
酒井明
[佢地]就是我一向提及的,[那些自稱是正統的基督教開設的書樓]嘛。
匿名
我之前問
賣國求榮的妓女喇合是否義人
就被人k.o了
天煞孤星
我都比班基基惡意檢舉我啦,通常話我起度聊天而刪除我個問題,我根本就係問緊問題,何來聊天喎??

我現在都好少去基督教個yahoo知識啦,去黎都無謂
原帖由 天煞孤星 於 2007-8-10 19:33 發表
我都比班基基惡意檢舉我啦,通常話我起度聊天而刪除我個問題,我根本就係問緊問題,何來聊天喎??

我現在都好少去基督教個yahoo知識啦,去黎都無謂 ...

你係知識+度叫咩名?
我叫洪七公
好似一條"為什麼聖經不判為二級不雅物品?"
咁都可以以聊天罪黎檢舉
沙文
原帖由 Guest from 125.232.7.x 於 2007-8-9 07:20 發表
我之前問
賣國求榮的妓女喇合是否義人
就被人k.o了
用些少技巧嘛,先問「喇合是否義人」,等佢講一大輪之後,先致話「但係佢賣國求榮喎」,咁啦嘛
Step.King
咁點解老大你唔番教會時問呀?
沙文
真係有野唔識先問人啫,識就唔好問啦。我驚啲姊妹讀過【論語‧微子】:

長沮、桀溺耦而耕,孔子過之,使子路問津焉。長沮曰:「夫執輿者為誰?」子路曰:「為孔丘。」曰:「是魯孔丘與?」曰:「是也。」曰:「是知津矣。」

佢地會反問我:「敢問公子高姓大名呀?」
我就話:「不敢不敢,回小姐們,晚生敝姓沙,賤名一個『文』字。」
「哦,估道是誰,原來係沙相公。您既是沙文,就實知道答案嫁啦,緣何會走黎問我地呀?您博咩呀?」.....咁咯
天煞孤星
原帖由 dannylam0222 於 2007-8-14 12:24 發表

你係知識+度叫咩名?
我叫洪七公

咪又係叫天煞孤星
孔雀
http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7007081201416
你睇下只要唔係基版發問就冇事
匿名
我不是基督徒,我亦不知道什麼是基督,但是我可以說給你聽,在yahoo知識發表一些詞不達意的問題,使其他人可能不知道你想問什麼,好好想一想你自己問什麼問題,並且為何遭人檢舉。如果你在yahoo問問題或回覆的問題與基督教無關,但是你是亂問亂答,我相信很多非基督徒(就像我一樣)一樣會檢舉你!
kennyken
原帖由 Guest from 10.182.176.x 於 2007-9-12 16:47 發表
我不是基督徒,我亦不知道什麼是基督,但是我可以說給你聽,在yahoo知識發表一些詞不達意的問題,使其他人可能不知道你想問什麼,好好想一想你自己問什麼問題,並且為何遭人檢舉。如果你在yahoo問問題或回覆的問題與基督教無關,但 ...

這個檢舉制度畀你這些人用, 根本和派槍畀猴子玩一樣, 害己害人. 連基督不知是什麼就去檢舉別人. 反智反智.