返回列表 回覆 發帖

[搞笑] 簡直就是垃圾!!!

http://www.chick.com/zh/b5/reading/tracts/0394/0394_01.asp

不知所謂!!!完全不知道什麼是尊重
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

不知所謂,抹黑對方,以圖已利!

難道他們不感到羞耻的麼?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

回復 #2 抽刀斷水 的帖子

[耶教霸權]又一明証! x100000000000000
Alessa is a daughter of Dahlia Gillespie. Alessa gets toasted in a ritual. Alessa is in agony. Alessa sends a part of her soul (the pure part, the part that wouldn't have to suffer) away in a form of a baby abandoned on the road. Harry finds the baby with his wife. They name her Cheryl.

The rest of it... You know.
只可說
他有思覺失調

回復 #5 羅公子 的帖子

裡面的link更過份![善行不能救你],[救恩是單憑信心就可獲得,並不靠任何善行和功德],那麼,就暗示了基督徒有作惡的容許吧?
Alessa is a daughter of Dahlia Gillespie. Alessa gets toasted in a ritual. Alessa is in agony. Alessa sends a part of her soul (the pure part, the part that wouldn't have to suffer) away in a form of a baby abandoned on the road. Harry finds the baby with his wife. They name her Cheryl.

The rest of it... You know.
就係因為孔子、佛佗並冇為我死,所以我信佢地嘛

移鼠大聖咁笨七,居然肯為我死,仲要我信佢?天下焉有是理呀?
Don't know where God is but the Devil is in the details

又或是這樣說

基督徒這麼堅持信者得救,或許這個就是他們的信念吧。
只好說這就是(對他們來說)事實吧!
原帖由 沙文 於 2007-8-20 18:52 發表
就係因為孔子、佛佗並冇為我死,所以我信佢地嘛

移鼠大聖咁笨七,居然肯為我死,仲要我信佢?天下焉有是理呀?

難怪Paul少話你說耶穌壞話啦,你咁講真過分。

我建議你改成:

移鼠大聖智慧較低
原帖由 抽刀斷水 於 2007-8-21 09:39 發表

難怪Paul少話你說耶穌壞話啦,你咁講真過分。

我建議你改成:

移鼠大聖智慧較低

近排老大用字"俗"了很多, 略收了以前那份風流才氣
不知是不是在家中受"耶教代表"壓抑過渡之故...
花開花落花無缺!

原帖由 Step.King 於 2007-8-21 10:50 發表

近排老大用字"俗"了很多, 略收了以前那份風流才氣
不知是不是在家中受"耶教代表"壓抑過渡之故...

對於佢既遭遇,我地亦都要關懷既,鬼叫佢條命係咁,而又咁犯賤咩。

回復 #10 Step.King 的帖子

您識條毛! (以下刪去字數跟【潔本金瓶梅】相若)

皆因呢期有朋友話我寫野好高深晦澀、曲高和寡,故而略收了以前那份風流才氣,俾能平易近人、雅俗共賞。
詳情請閱朱自清【論雅俗共賞】一文,當可領會箇中奧妙也。
Don't know where God is but the Devil is in the details

回復 #11 抽刀斷水 的帖子

多謝各界對小弟送來友好慰問。這對我實在太重要了!

由此事又帶給我一些感觸.......其實,魔鬼都好須要大家關心。您地諗下,連敵擋上帝呢啲咁q吃力不討好的事佢都肯做,呢種「知其不可為而為之」精神,出自《論語·憲問》,不正是本網一向崇尚的「以儒治網,以網立儒」嗎?移鼠大聖的「捨己為人」則出自《論語·先進》。佢地簡直就係兩弟兄呀!
原帖由 沙文 於 2007-8-26 19:26 發表
多謝各界對小弟送來友好慰問。這對我實在太重要了!

希望我呢D小小而遙遠既祝福,能夠給你一點安慰。

原帖由 沙文 於 2007-8-26 19:26 發表
由此事又帶給我一些感觸.......其實,魔鬼都好須要大家關心。您地諗下,連敵擋上帝呢啲咁q吃力不討好的事佢都肯做,呢種「知其不可為而為之」精神,出自《論語·憲問》,不正是本網一向崇尚的「以儒治網,以網立儒」嗎?移鼠大聖的「捨己為人」則出自《論語·先進》。佢地簡直就係兩弟兄呀!

計我話,佢地兩個直情係孖生既,甚至係同一個人黎添喎。
原帖由 沙文 於 2007-8-26 19:05 發表
您識條毛! (以下刪去字數跟【潔本金瓶梅】相若)

皆因呢期有朋友話我寫野好高深晦澀、曲高和寡,故而略收了以前那份風流才氣,俾能平易近人、雅俗共賞。
詳情請閱朱自清【論雅俗共賞】一文,當可領會箇中奧妙也。 ...

老大你浦頭拿?  係唔係陪左景教公主去抗戰呀?
花開花落花無缺!

睇了未夠一半,火都來埋
慢事急行,急事慢行。
原帖由 Step.King 於 2007-8-20 16:38 發表
http://www.chick.com/zh/b5/reading/tracts/0394/0394_01.asp

不知所謂!!!完全不知道什麼是尊重

細路時四周圍有人派,睇到大,都唔覺得有咩問題,只不過係對白太大,遮住晒的公仔。

都咪話!細個時覺得的人畫得幾好,只不過點睇都唔似「人」!原來係其他民族。細路見識少...哈哈!

呢段兜口兜面踩佛教,真係盡顯狹隘心胸;對招收信徒真係無所不用其極,一於嚇到佢頼屎...哈哈!

回復 #17 hund 的帖子

欺善怕惡...有本事就畫個清真寺出離踩! 我伶狐史京第一個比個服字佢!!!
花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個