返回列表 回覆 發帖

基督教的地獄式恐嚇手段

今日,我被繳請返我以前返開的教會
因為想找靈感寫blog.........
也想睇下那個新任教會組長做成點............
教會導師講開他睇左一本基基書
書裡講述有個牧師,發夢夢見地獄~~(這個夢話說是耶穌報夢比佢架~~)
以下請容許我講既恐怖又三級野(十八歲以下人仕不直觀看)
牧師夢見地獄,看見一個美麗的女人,但她身邊圍著一群邪靈正在虐待她
他問耶穌為什麼她會來到這裡?
耶穌就說她生前與好多男人發生關係 ,破壞左好多家庭,所以來到這裡
牧師又看見一個男人被邪靈逼佢手淫,而他的JJ就噴蟲,然後那些蟲不斷咬他自己
牧師問耶穌為什麼他這樣,耶穌說他生前經常手淫 ,所以他死後就得到這個報應
之後,牧師又看見一對父子,邪靈撕開兒子的後腦,逼他父親吃兒子的後腦,然後又撕開父親的後腦,逼他兒子吃..........
耶穌就話因為他們生前互相憎恨 ,死後才這樣...........
耶穌就叫牧師醒番之後,寫這個見証來警惕世人要信耶穌
暫時講住咁多先...........
我覺得基督教咁樣恐嚇人, 係唔會得到人地的真心相信呢
人地只是被地獄的恐怖而逼住相信罷了
如果耶教的神真的如此愛世人, 就唔會用地獄恐嚇世人要相信牠!!!!
用這手段逼人相信的話我只會更鄙視耶教!!!!!
要我再信基督教不如一刀捅死我

不理天堂的引誘,不理地獄的恐嚇,總之我和基督教誓不兩立

http://hk.myblog.yahoo.com/beckyhk720
別以為信左教就保你上天堂
另一個牧師在書裡話,耶穌報夢比佢
他看見一班基督徒在黑暗的地方比撒但虐待佢地
咁就問耶穌點解會咁?
耶穌就話因為他們中途放棄信仰
所以死後要到這裡,而撒但超憎佢地,所以更落力虐待
(因為依班基督徒曾經倒撒但米)
別以為有好見証的基督徒又會無事
個牧師又發夢夢見耶穌帶佢去黑暗地方
他看見一個女傳道,她沒有眼珠,樣貎非常恐怖,正在講道
他問耶穌,為什麼她會咁??
耶穌就話她生前原本有好好0既見証,但她丈夫有第二個女人
個丈夫求佢原諒,但是她不能饒恕他
於是比邪靈充滿左依個女傳道的心,令她不能上天堂
她現在這樣講道是乞求耶穌憐憫,但耶穌話太遲了
所以基督教的一次得救永遠得救係呃人架

p.s. 沙文哥哥,你千祈不要有第二個女人呀.....如果唔係你老婆唔原諒你的話,就不能上天堂,仲變得好醜怪架喇

http://hk.myblog.yahoo.com/beckyhk720
今次返教會,教會搬左去悅來酒店,超有米啊 ,可想而知教會真係坤到好多人信呢
教會門口好靚,可惜我沒有影低 原來我以前的教會係咁有錢!!!!!!

令人好憤怒
唉,  曾經深信既教
竟然係d 咁既野
原帖由 Guest from 59.149.190.x 於 2007-9-23 17:07 發表
令人好憤怒
唉,  曾經深信既教
竟然係d 咁既野

咁又唔駛好憤怒,只不過係教會一般傳教手法姐
佢唔用地獄依招都無左一班貪生怕死的基基信佢啦

原帖由 天煞孤星 於 2007-9-23 12:47 發表

p.s. 沙文哥哥,你千祈不要有第二個女人呀.....如果唔係你老婆唔原諒你的話,就不能上天堂,仲變得好醜怪架喇

//仲變得好醜怪架喇//

上唔到天堂,外表有咩所謂?係地獄唔係受永刑架咩?邊使又邊得閒理儀容架?
原帖由 hund 於 2007-9-24 16:46 發表

//仲變得好醜怪架喇//

上唔到天堂,外表有咩所謂?係地獄唔係受永刑架咩?邊使又邊得閒理儀容架?

總之你驚果樣,就話果樣啦。女人怕醜樣,男人怕XX。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
原帖由 抽刀斷水 於 2007-9-24 16:49 發表

我好怕蛇架~~ 死啦,魔鬼係條蛇,我落到地獄我都唔知點死,我做過基基,魔鬼會唔會更落力虐待我架?? 好驚啊~~我都曾經倒過撒但米架!!!!!

唉~~ 千祈唔好逼我吃我老豆個腦就好了

原帖由 抽刀斷水 於 2007-9-24 16:49 發表

咁究竟嚇邊個呢?真慘!

不過算啦,都係鬼話!
呢度提及o既呢本書,我覺得係抄人地o個本<地獄遊記>。睇落真係好鬼似。
響o個D書樓上面呢,有D內容好激進、偏激o既書藉擺響度賣o既,就例如呢度提及o既呢本啦,不過就放埋一九二便,唔特登去搵,係搵唔到o既。
好似有D書話,耶教其實係中國人o既宗教,因為耶穌其實係漢人。
有D就話,天主教應該被界定為異端,因為佢將個耶穌像放響個十字架上面,咁樣即係當耶穌係偶像黎拜,有違"不得拜偶像"呢條規矩喎。
有D就話,佛教個"六道輪迴"冇規冇矩,"咁你下一世投胎,做隻貓做隻狗,邊個黎定?做貓同做狗,點樣黎分別個高低?如果係做條魚呢?",所以唔可信;基督教o既就規矩分明,所以絕對可信,喎。
得閒上去睇下呢D書,睇黎笑下、鬆下,個人覺得,總好過睇"阿笨與阿占"。
Alessa is a daughter of Dahlia Gillespie. Alessa gets toasted in a ritual. Alessa is in agony. Alessa sends a part of her soul (the pure part, the part that wouldn't have to suffer) away in a form of a baby abandoned on the road. Harry finds the baby with his wife. They name her Cheryl.

The rest of it... You know.
我起教會小組仲聽聞過有關基督教的天堂係怎樣的
話說有個基基發夢夢見耶穌帶佢上天堂參觀
原來人的世界(即係地球)係仿照天堂咁架
只不過天堂0既屋係用寶石造0既
而耶穌起天堂做建屋的工作
天堂靚到不得了
那個基基仲唔捨得走添呀
但耶穌要佢返去人間後寫依個見証比人睇

哈哈,如果耶穌比我發依個天堂夢,我都唔捨得去醒呀

So no more wooden house in heaven.  It is kind of boring.  I thought Jesus is a son of a carpenter.

What about steel?  No more skyscraper?  No more work for goldsmiths?

It is sort of cold to live in a stone house.

I don't know, If you send me to heaven, I would kind of miss my friends and family.  I guess these Christians have no one to relate to.

個故事係咪搞錯左?唔係唔打炮 d蟲響入面咬,天使幫人打炮將蟲噴出,然後成個人舒服晒咩?
原帖由 龍井樹 於 2007-9-25 09:15 發表
個故事係咪搞錯左?唔係唔打炮 d蟲響入面咬,天使幫人打炮將蟲噴出,然後成個人舒服晒咩?

但係噴出個d蟲又痴番佢個度起度咬咬咬,咪唔舒服囉,邪靈點會咁便宜佢呀??

回復 14# 的帖子

邪靈都係打份工o者‧‧‧
正所謂有錢洗得鬼推磨,何況只係叫邪靈推車?

寶石造既屋,令人好神經衰弱o者‧‧‧
真係打 J都打唔出啊。

喂喂............其實係咪鹹故黎架?愈講愈似鹹濕故仔o既?係咪其實作者只係將平時自己o既性幻想,加D SM野落去,再溝D耶教o既天堂、地獄學說落去,咁樣寫出黎架?
小心俾人告我地"不雅"呀。
Alessa is a daughter of Dahlia Gillespie. Alessa gets toasted in a ritual. Alessa is in agony. Alessa sends a part of her soul (the pure part, the part that wouldn't have to suffer) away in a form of a baby abandoned on the road. Harry finds the baby with his wife. They name her Cheryl.

The rest of it... You know.
真的要告的話
先告一下那個啥鬼風流鬼奧古斯汀和風流鬼Aberlard吧(苦笑)
原帖由 酒井明 於 2007-9-26 06:57 發表
喂喂............其實係咪鹹故黎架?愈講愈似鹹濕故仔o既?係咪其實作者只係將平時自己o既性幻想,加D SM野落去,再溝D耶教o既天堂、地獄學說落去,咁樣寫出黎架?
小心俾人告我地"不雅"呀。 ...

可能個牧師日有所思,夜有所夢呢,日頭諗得多變態野,夜晚發埋d咁0既夢囉
最弊佢將依個夢當成上帝報夢比佢要佢寫見証比其他人睇,其他人真係睇到連粗口都唔敢講呢

多謝提供資料, 關注中
新教思想 + 蠻族思想 = 現代奴隸
老實說 地獄是和天堂對立 撤旦和神故然是敵人
難得找到有不信任神的人 撤旦該收為己用

以邏輯學上來說 戰爭中的戰勝者該會不斷抹黑落敗者
神曾戰勝了撤旦 所以撒旦會落得如此的醜角下場

以上言論 並非祟拜或是宣揚撒旦之類 請不要過分對此言論用心
高級模式 | 發新話題
換一個