返回列表 回覆 發帖

依家個新帖function 好似壞壞地

成日有d新文show唔到出離
攪攪佢啦
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

原帖由 Step.King 於 2007-10-2 00:01 發表
成日有d新文show唔到出離
攪攪佢啦

你係指首頁新主題有時出唔切而仍顯示只有舊主題?還是其他?

如果我沒猜錯,此項是可調教的。運用cache就是能減輕server的負荷,減少cache就能顯示得更精準。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
原帖由 抽刀斷水 於 2007-10-2 00:32 發表

你係指首頁新主題有時出唔切而仍顯示只有舊主題?還是其他?

如果我沒猜錯,此項是可調教的。運用cache就是能減輕server的負荷,減少cache就能顯示得更精準。 ...

有時我kick查看新貼時
show 左一次之後  下一次再kick 就會變成沒有新貼  但當我回了其中一個post時 再kick後, 又會再彈幾個出來 但不是全部
花開花落花無缺!

原帖由 Step.King 於 2007-10-6 13:10 發表

有時我kick查看新貼時
show 左一次之後  下一次再kick 就會變成沒有新貼  但當我回了其中一個post時 再kick後, 又會再彈幾個出來 但不是全部

原來你是指查看新帖功能。

我click完會顯示最新20個新帖的噢,再click又有,click極都有既?
原帖由 抽刀斷水 於 2007-10-6 14:05 發表

原來你是指查看新帖功能。

我click完會顯示最新20個新帖的噢,再click又有,click極都有既?

但隔左一陣之後就會冇哂
花開花落花無缺!

原帖由 Step.King 於 2007-10-6 14:49 發表

但隔左一陣之後就會冇哂

請告訴我隔了多久後,新帖會消失?

回復 6# 的帖子

我用a電腦登入, search 新貼, 冇睇任何post logout
再用b電腦入, 就會search 唔到
花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個