返回列表 回覆 發帖

「姣婆守唔到寡」的解釋

抽按:還是啲人老實咗/無所謂咗?

美調查:多數單身或未婚基督徒,未真正做到「婚前守貞」
國際新聞

基 ...
抽刀斷水 發表於 2023/6/6 16:34

又可以咁講,
奧運一百米短砲,落埸門檻都係要10秒以下的成績。咁又唔係個個動員都可以做到, 好多唔達標架喎....但又唔係冇人做到喎。
(唔通做唔到10秒成績就應放棄運動咩?)
回覆  beebeechan

無怪你地喎,性慾同埋當中既歡愉咪又係天主既恩賜黎架啫。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/6/8 09:43

所以保祿咪有啲感嘆,話世上「一個義人也没有」囉 (包括佢自己)。無人可以做到十全十美。
即使做到「夾屎士冬」的婚姻的,也會在其他地方犯罪。
點解天主還接受人呢。。。。咪就係因耶穌同我哋補上不足既地方囉

咁又唔好將「因信稱義」曲解咗,以為有耶穌就可以放膽大去犯罪啵
天主唔係睇人有冇犯過罪,係睇有冇嘗試過唔去犯罪,有冇悔過的心。
其實天主如果唔整慾望同愉悅感,神父咪唔會性侵囉。
抽刀斷水 發表於 2023/6/8 12:46

你始終都拋不開「閹割」思維....正如不給人有自由旨意, 咁就唔會有罪惡咁
(你應該會好擁護一黨專政, 一言堂...不要民主: 就是世上最好的政制.)
你應該好支持全民擁有槍械、全民有核彈操控權。
抽刀斷水 發表於 2023/6/9 00:30

當呢啲姣婆「婚前性行為」守唔到寡, 最多搞出多一條命, 唔會死人。儲夠50個舍客勒又可以找數。

若呢個姣婆(「全民擁有槍械、全民有核彈操控權」)守唔到寡, 真係死得人多架喎。
所以唔好亂比喻。
美調查:多數單身或未婚基督徒,未真正做到「婚前守貞」
國際新聞

基 ...
抽刀斷水 發表於 2023/6/6 16:34

話時話, 咁亞抽嫂又係咪姣婆嚟呢?
咁又係,神父性侵又真係死唔到人,最多受害人終身有心理陰影,比喻確有不足之處。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/6/9 09:48

講緊男女婚前性行為, 無喇喇又跳咗去神父性侵?
我諗你老母應該會姣啲。
抽刀斷水 發表於 2023/6/9 09:46

你同抽嫂係「夾屎冬」marriage? 定係五步笑緊十步
7樓開始講起架喎,重溫下先啦。
抽刀斷水 發表於 2023/6/9 23:40

即係你由7樓開始便離題
你對抽嫂咁有興趣既?搵唔到位入人身攻擊咩?
抽刀斷水 發表於 2023/6/9 23:42

咁你對人老母都有興趣唶
我諗你老母應該會姣啲。
抽刀斷水 發表於 2023/6/9 09:46

你唔好成日集中數別人如何不是哩....睇埋你自己有無份不是
我以不是彰顯你既不是啫,你唔提抽嫂,我又點會講你老母?
抽刀斷水 發表於 2023/6/10 01:26

咁啱呀...
我又係見你話人守唔到寡就係姣婆, 我先提下你同抽嫂
你好嗎?
高級模式 | 發新話題
換一個