返回列表 回覆 發帖

基督教宣揚殉道,支持黑暴

回覆 755# leefeng

當然是你在罵我,因為你做不了其他事情,例如反駁。
回覆 757# 旁觀者

你唔好詭辯又轉話題,太平天國未講完,你認你太平天國嘅認知係錯未?
回覆 759# 旁觀者

咁你回唔回覆到太平天國問題呀?係咪回覆唔到呀,回覆唔到咪認囉,一味轉換話題做乜?
回覆 761# 旁觀者

原來北冥神功同DIOR一樣深,人地指出你錯誤無可否認時就撒賴滾地,詐傻扮懵。
回覆 763# 旁觀者

你冇野好反駁啦吓話?
回覆 765# leefeng

你每天都在表演謾罵,你以為別人都像你一樣玻璃心嗎?
回覆 767# leefeng

繼續表演謾罵喔。只證自己的無力反駁。

回覆 772# 上流寄生族

回覆  上流寄生族

另外,上生係咪認為我從來唔引聖經?
jimmychauck 發表於 2023/7/3 06:15

是,

阁下尊驾亮剑指教指教一下

谢谢
上流寄生族 發表於 2023/7/4 05:59

回覆  上流寄生族

我用的從來是基督教舊和合本聖經,經文亦從該版本引述。

例如,本帖#12本人已引彼得後書1:20"第一要緊的,該知道經上所有的預言沒有可隨私意解說的"

又例如另帖#36,則從開口到完結亦在故作高深在拋聖經書包。

無法得知閣下是否因為網絡環境,或文字版本問題,或不熟聖經所以認為本人不引聖經。

jimmychauck 發表於 2023/7/4 08:18

你熟聖經,當日我書包由頭拋到落尾你就唔會一句都認唔到啦。
你唔熟聖經,或者唔夠我熟,係好客觀嘅事實,你自己早就露晒馬腳,需怪不得別人。
回覆 769# 旁觀者

太平天國你未答完,到底你同唔同意共產黨歷史學家政協嘅史觀,唔好辯唔過又諗住轉話題。睇完你係咪忠於共產黨領導聽黨話跟黨走等你表夠忠先再同你講啲咩古代忠臣。
回覆 776# 旁觀者

你認左同共產黨意見相左,唔同意共產黨史觀咪得,因乜事兜咁大個圈避開唔肯講呢啲?
即係你個不學無術就可以大大聲話自己以歷史角度看事物,人地羅爾綱歷史學家就係以力屎角度看事物?
你邊位呀?刵和華都講得出嘅唔識字唔識理唔識谷歌唔識百度唔識搜證唔識分辨佬?
連共產黨講野都敢唔同意,重有臉話「國之大義」?
回覆 778# leefeng

回覆 780# leefeng

你偶像毛鬼咪一樣。

你繼續表演謾罵喔。只證自己的無力反駁。
回覆 783# leefeng

毛澤東唔係你偶像,不過係共產黨偶像。
佢豈只三千萬人謾罵?你暗諷佢衰格,如此詆譭共產黨嘅封神對像,睇怕神仙都救唔到你,同依窿乜史買定火星船飛避難啦。

回覆 782# 旁觀者

吓,咁黨同國到底分唔分開㗎?你兩隻爛屍傾掂先好喎。

我理得你黨定國,咁宜家你咪唔同意共產黨史觀呀?你係咪睇歷史叻過羅爾綱呀?
回覆 788# 旁觀者

講咁多說話,只不過想掩飾自己話共產黨錯,仲話埋佢唔夠長遠。
呢啲就叫文過飾非。
你就叫歷史角度看事物,人地共產黨歷史學家就叫食屎角度看事物吖嘛。老鼠上天平。
回覆 787# leefeng

我今日先知共產黨係一個地方,一個人黨國不分到咁嘅地步,仲要唔係中國人,算我長知識了。
回覆 791# leefeng

你冇其他招式㗎啦,繼續表演出醜啦。
無中生有生安白造,認為中國人身份係恥辱、以共產黨為邪惡的標準,指控共產黨屠殺中國人,一味在論壇灌水,詆譭毛澤東,口中撐共狠批基督徒禍國乜乜乜,又要以台灣基督徒代表全中國,又否認香港人係中國人,意圖分裂中國,收共產黨錢上黎離教者之家揾食抹黑其他使用者。
回覆 792# 旁觀者

講乜本身唔本身,連歷史史料應該點睇,用乜原則睇都唔識,慳啲啦。唔妥共產黨咪開聲囉,躲躲藏藏虛虛怯怯盡顯醜態。
回覆 795# 旁觀者

本身?你兩百年僵屍呀?你看過事情本身?你有全視之眼呀?你全時間睇住晒咁大片太平天國領土?

確實是不學無術,連歷史學史料來源都唔識,"老鼠上天平"對你黎講係非常準確嘅評價。
不學無術、自吹自擂、反共反黨,瞧,這些爛屍。
回覆 796# leefeng

占某人素不放無的之矢,對人下評語乃觀言察行,有碗話碗有碟話碟。係啲爛屍經常都以無中生有對待在下。

見你在離教網狂吠,生安白造無中生有,誣蔑別人有說「以共產黨為邪惡的標準,指控共產黨屠殺中國人」?
leefeng 發表於 2024/4/30 01:28

就以上簡短句子為例。

不信他的教就要「剷除」。「連根拔起」。「剪除」。「徹底消滅」?
比共產黨更惡和更兇殘,是人是鬼,迷茫者懂分別未呢?
leefeng 發表於 2024/2/22 01:05

你小崽子以共產產為惡和兇殘的標準這事實就板上釘釘走唔甩㗎啦。
如果你根本唔係咁諗,你會話
"比民主派更惡和更兇殘"
"比美帝更惡和更兇殘"
"比哈馬斯更惡和更兇殘"
不過你冇。

如果讓你們控制了香港和中國,你們一樣會屠殺中國人,
leefeng 發表於 2023/11/12 01:49

正常覺得共產黨偉光正嘅人,係會講"你們一會屠殺中國人",唯獨有啲清楚知道共產黨在屠殺中國人,卻收左錢要幫人洗地嘅粉蛆白猴,會講"你們一會屠殺中國人"

一個人心直口快呢,本身就係一啲唔錯嘅性格。鬼拍後尾枕呢,就好容易顯出一個人真實嘅想法。

生安白造無中生有,誣蔑別人

呢啲就正正係你嘅作為,我講野全部有根有據,你生安白造我生安白造、無中生有我無中生有、誣蔑我誣蔑別人。

提埋你,你唔否認或者無法否認呢,就等於認左。

紅字呢就當然係我講嘅,我係你口中嘅黃絲黑暴,講呢啲野入型入格符合人設,I will stand by my word,你會嗎?you can't even stand your own words, let alone stand by CCP or its word.
卻有的人想做爛屍粉蛆舔狗,卻還連自己點諗點講都未知點做,正ON9。

既然你無法舉證,當然只有任由其他人評價。所有人都可以評價所有事情,卻首先輪不到人地問自己youtube片問題都答唔到嘅癈人,亦不輪到非香港人非中國人去評價中國香港嘅事務。

邊個話你知我喺香港?邊個話你知我喺邊度?連我喺邊都可以隨便老作、四圍宣揚嘅人,會有誠信?早講左你完全冇我資料,仲唔認?

話題要轉了嗎?
高級模式 | 發新話題
換一個