返回列表 回覆 發帖

其實 2 ...........

回復 27# 的帖子

原帖由 羅公子 於 2007-10-24 17:49 發表
呸你都未洗動用本猴o既口水, 攞人地一早做過o既舊料出黎當成自己o既計劃書, 都仲有面係到死撐.

派卡片是舊料
但動員版友去派我可沒聽過羅元老你做過播~
還是你不滿意小弟提出卡片不印你名字...幫唔到突顯你元老身份特殊????
請恕史仔疏忽~

抽水兄
最後還看你一句  做還是不做~  羅公子這一"呸" 又是如何意思? 是你老人家意思 還是元老佢意思??
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

原帖由 羅公子 於 2007-10-24 18:48 發表
似乎想暗示我以老身份自居, 好少器咁咁喎, 有話咪直說law,

呢樣野係你自己宵夜時講的   b大仙同 老抽都在場
不過一場朋友  你講得  我就當你係law~

羅公子你又唔駛咁興丫 ~ 我見你聖誕臨近都成日懶懶閒  似無發起跡象  我先越俎代庖幫你推一推
誰不知你一啖口水就噴過離   做兄弟既見到你咁 又何以不心灰  

花開花落花無缺!

原帖由 羅公子 於 2007-10-24 18:59 發表

少跟我來玩斷章取義, 我不但消夜過自己係元老, 更曾經在討論表示過自己元老, 但我冇用元老身份自居, 硬要人地聽我意見.

你既然承認 這當然不是斷章取義啦   

不陪你玩了~
依家派定唔派架~~~老抽依家派唔派架???
花開花落花無缺!

原帖由 Step.King 於 2007-10-24 19:00 發表
依家派定唔派架~~~老抽依家派唔派架???

視乎參與人數及能有方案解決本人之前所提出的問題。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
原帖由 抽刀斷水 於 2007-10-24 21:58 發表

視乎參與人數及能有方案解決本人之前所提出的問題。

1.
請你再看一次 #1  
至於人腳問題  你未作決定又何來會有人???
待你決定了  跟我說一聲  小貓三兩隻我也可以召得到    其他就要靠抽水你本人的號召力啦
如你真的看過#1 就應該知道人數不是重點   
不過若然其他人有更好的聖誕活動提案  我也不會反對
如抽水網主你老人家覺得聖誕冇必要有什麼特別攪作的話  史仔也會識趣收口~
不阻你耍玩寵物的興緻

2.
你還沒跟我解釋羅公子#2 那一 "呸" 是什麼意思? 是他意願還是你本人意願?
希望你好好跟進我pm 跟你提的事   
不然做兄弟的可真是心灰~

花開花落花無缺!

新好舊好乜都好,抽刀你話去唔去大家睇你頭架。

————
那個呸我向令孤先生說聲對不起可以吧?可否當羅公子沒有說過?

原帖由 dye 於 2007-10-24 23:35 發表
新好舊好乜都好,抽刀你話去唔去大家睇你頭架。

————
那個呸我向令孤先生說聲對不起可以吧?可否當羅公子沒有說過?

冤有頭 債有主  
有點事別人可代不來   更賣不了人情
不然沙老大先前草擬那麼多章則豈不是全變了廢紙???
花開花落花無缺!

權限刪左, 可容知歷尚淺既小弟為此過熱既貼子潑下冷水降下溫嘛?

見到聖誕要搞活動, 身為局外人既我當然舉腳讚成.
可惜小弟聖誕不在香港, 唔係既話一定出席活動.
(唔駛懷疑小弟係為左活動後既宵夜先話參加, 我正正就係咁既人)

抽兄其實唔駛擔心俾人圍, 到時大不了拍拍屁股三十六計上上計. 反正已向途人派發單張, 宣傳之效己收.
第一小隊若然被追住大聲抹黑, 正好發動埋孫子兵法既避實擊虛.
詩歌班要追我方小隊, 唱歌/指揮人數不免減少, 要再唱落去都難. 此時 第二小隊立時補上第一小隊位置派發單張.
若再被追趕, 則由第三小隊或已逃脫之第一小隊補上, 實行車輪戰之.
若不幸全體被圍, 先引途人注意大喊 “救命!”, 讓途人看見聖徒之怪異行為.
再使力擊其一處突圍而出, 作鳥散逃.
後會合於預先定好而聖徒不敢走近之地, 如disco或酒吧, 實行狂歡太陽神誕網聚!!
或可再向尖東海旁其餘詩歌班出擊亦可.
實行此戰法人數亦不宜多, 7至10人即可, 人多反而易出亂.
其中2或3人作一小隊, 1人指揮大局. 如有多餘人數可作阻擋對方追擊之特殊小隊數個.

其實小弟無緣參加, 風涼說話自然講得天下無敵, 實際做時有心無力.
做與唔做, 要點樣做, 都係交返俾各位前輩定奪.
做又好唔做又好, 都無謂搞到自己人傷和氣.
反正萬聖節快到, 不如大家商量下點借機去玩下d教徒好過啦.=P
依家池中無魚,就算做埋海龍王又有乜用?有時間,諗下點搞活池死水先啦。家o下連細節都未傾掂,時間地點又未落實,點去計算參與人數呀?人地想參與都唔知實際日期時間,又點話你聽到時得唔得閒呢?

不如貼個投票 post 俾各版主投下票,發起人本身當然唔可以甩底啦,抽水版主亦要表下態。真係人數太少囉,到時縮沙都未遲喎。

回復 34# 的帖子

我已反覆看了#1多次,當中亦留意到「建議活動群組可以中隊形式進行, 三兩成行, 以便擴大戰線」,據本人了解實和參與人數有很大關係。

大家必須了解宣傳與「踩場」的分別。本網立場仍是「不勸人離教」,與教徒正面衝突,個人認為並不太符合這個立場。

希望各位不要認為參與人數和我個人的號召力掛勾。建網至今,我從未特別號召過各位去做或不做任何事,我一向以對等關係與各位相處,假如令各位誤會了我是教主之類的個人崇拜物體,請各位見諒及重新了解。因此,「不要睇我頭」。

另外,別人說的話,要我來解釋,這是甚麼的道理?請各位記住文責自負。

再者,本人玩寵物,與Step.King 玩女友一樣,概與本網行政無關。
1.
不要一句文自負就推得一乾二淨  羅公子向來睇抽網主你頭做人
他這一"呸" 我就是想知道是你的意思還是羅公子意思, 這當然要問網主你老人家
2.
做兄弟的眼見xca七一後再無攪作, 而眾管理層似無動靜, 故小弟先出此提案
如抽水及各版主覺得不妥大可公開否決, 或作出指正
而唔係以"呸"一聲侮辱了事  此風一長, 你叫一眾兄弟如何肯提案? 一眾兄弟還會為離教者出力?  一出力就"呸"  怎叫做戰友的不心淡 ???
3.
此版面本來就沒有版規, 但向有共識網路論壇不齒於侮辱他人行徑
為何老抽你一首 "常言道" 就要為弟將此氣吞下去?  

我提案聖誕攪活動有不妥嗎? 縱有欠新意亦不應換回一"呸"掛
你身為網主, 一句文責自負就將約束版主的責任推乾淨你也難以服眾

如此事並不你出於老抽意思的話我亦不會為難, 但冤有頭債有主, 我想討回侮辱之人一句道歉並不過份吧?

------------------------------------------------------------------------------------------------------
抽水無意思聖誕攪宣傳活動就由它好了  小弟現為布衣之身自出提案已受辱,
論資排輩我亦是資歷尚淺之人   根本無權無理去過問   不想再為此再爭論下去   
樹哥你那邊箱有活動可予我一份  

最後一句說話:
離教者之家以關顧離教者為宗旨, 既不恥教會暴行, 七一派小冊子與基督徒一起遊行
聖誕卻無動作,  雖無什麼不可, 但亦難免讓人想來諷刺!

花開花落花無缺!

拿拿,我淨係睇抽網主呢單野頭咋。

佢叫我介紹D工廠女工佢識我係唔會睇佢頭架。
原帖由 dye 於 2007-10-25 14:14 發表
拿拿,我淨係睇抽網主呢單野頭咋。

佢叫我介紹D工廠女工佢識我係唔會睇佢頭架。

仲好講,搞到我要孤單地玩寵物,未能有美相伴,仲要被人話,真是可憐。
你點知我廠女工之美茄?

是B仙顯靈話你知架?

回復 41# 的帖子

邊個著邊個唔著都好,版規都仲未通過,今次就咁算數啦。大人做大事,何必斤斤計較。等到版規制定好,一切有法可依,宜家無謂令網主難做,搞到大家冇面啦。

回復 46# 的帖子

沒有版規網主就沒有約束版主之責? 還可縱其四處侮辱他人?
樓上羅公子的回帖還是覺得那一"呸"沒有問題  
非我量淺, 個人榮辱事小  只是羅公子此舉實有教導之必要!  不然一眾版主四下亂"呸" , 敢問公理何在?

小弟如提案有問題大可加以指正, 而不是一"呸" 侮辱  
一個論壇版主, 沒此公德心口水亂"呸"  怎叫眾網友不心寒?  

大人的確做要大事...可惜的是非眾家兄弟不賣力, 只是恨鐵不成鋼!

花開花落花無缺!

原帖由 羅公子 於 2007-10-25 15:10 發表
呸你一句就就話人侮辱你, 那麼你罵酒井明契弟又如何呢?
更何況是你嚴重踐踏我過往努力為離家所做的宣傳在先, 以一個"呸"回應你又有何問題?

你仲嘗試抺黑我, 話我以元老身份自居, 要人俾面我, 做野要問準我. 我的確 ...

依家邊個抹黑邊個? 你繼續啦~
反正抽水也管不了你  你說什麼也可以~
花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個