返回列表 回覆 發帖

耶穌閃電22連鞭絕技

回覆  旁觀者
冇牌啦?
jimmychauck 發表於 2024/4/12 22:42

你個神經佬,牌大把,上啦︰
字唔識︰主生命之根一嘢嘢「鐘」入你屁眼,湧出活水.。「呈清」下先啦你如何「挑避」啦。中國「藉」。
理唔明︰為主俾回教徒斬首就得著生命。
唔懂邏輯︰主帶個細路,為啥要佢剝光豬?
史唔懂︰基督妖教如何為害國人,如何禍害世人,你乜Q都唔知。
基督教係「人類文明嘅恥辱」,你懂嗎?
一個神經佬語無倫次,懂唔懂晚晚趷高屎窟吖﹖
又話唔答?你真有誠信!
回覆  leefeng
香港嘅事係我香港人嘅事,唔係你啲非中國藉非香港人嘅事
jimmychauck 發表於 2024/4/13 04:58

你個「中國藉」香港人真識字!
回覆  旁觀者
刵和華都寫得出,你根本唔識字,講咁多柒野做乜Q?
jimmychauck 發表於 2024/4/14 05:36

打錯字與唔識字明眼人一看便知, 你個神經佬, 攞住個打錯字嘅字, 重重覆覆, 語無倫次, 證明你無嘢好講, 心虛膽怯而已.
    嗱,呢D就係唔識字嘞︰主生命之根一嘢嘢「鐘」入你屁眼,湧出活水.。「呈清」下先啦你如何「挑避」啦。你係中國「藉」。
回覆  旁觀者
錯兩個鍵,就叫打錯字。
錯一個鍵,就叫唔識字。
jimmychauck 發表於 2024/4/16 00:20

還要死撐!
    主生命之根一嘢嘢「鐘」入你屁眼,湧出活水。
    「呈清」下你如何「挑避」啦。
    中國「藉」﹖
    「唔洗本」﹖
    「架兩」﹖
    「唔苟」﹖
    一個文盲,居然敢話自己打錯字,真不要臉孔!
    也是,妖教鬼徒那個不勇於撒謊造假﹖
回覆  leefeng
又發羊吊?又幫我證點?我唔苟㗎。
jimmychauck 發表於 2024/4/16 15:11

字都未識! 啥叫"唔苟"呢?
回覆  leefeng
問題係你地兩隻爛屍除左我嘅錯字就冇野反駁到我吖嘛,但你地啲論點俾我插到一棟都冇。
話左你地剩係停留喺最低果一兩級,而你兩隻爛屍不停不停糾纏喺錯字上面,又死口唔認自己有錯字,咪一直反映你反駁唔到我其他論點、低級、死不認錯、雙標準囉。
jimmychauck 發表於 2024/4/18 03:37

一隻喪屍連字都未識,知咩係理﹖睇下你自己啦︰
字唔識︰主生命之根一嘢嘢「鐘」入你屁眼,湧出活水.。「呈清」下先啦你如何「挑避」啦。中國「藉」、唔「洗」本、「架兩」、「癈心神」。你真識字!
又話唔答?你真有誠信!
回覆  leefeng
我不嬲話,錯左,你睇得明,咪溝通到囉,錯左字又點啫?
jimmychauck 發表於 2024/4/18 07:35

終於認自己唔識字le,你嘅字,你爺爺就唔明嘞︰
主生命之根一嘢嘢「鐘」入你屁眼,湧出活水.。
「呈清」下你如何「挑避」啦。
中國「藉」。
唔「洗」本。
「架兩」。
「唔苟」。
「癈心神」。
一隻喪屍連字都未識,知咩係理﹖知咩係義﹖睇下你自己啦︰
字唔識︰主生命之根一嘢嘢「鐘」入你屁眼,湧出活水.。「呈清」下先啦你如何「挑避」啦。中國「藉」、唔「洗」本、「架兩」、「癈心神」。你真識字!
又話唔答?你真有誠信!
流氓就是流氓,無賴就是無賴
leefeng 發表於 2024/4/18 00:49

呢隻喪屍就如街頭嘅流氓、潑皮,倒在地上打滾撒潑,讓牠俾識者笑話也好。
回覆  leefeng
你仲係連錯別字同唔識字都分唔清喎,點化你都係嘥氣。
無能答#117 #156,中國香港嘅問題你 ...
jimmychauck 發表於 2024/4/18 07:37

喂!錯別字同唔識字都分唔清嘅係你呀,你個神經佬真係神經到冇藥醫!
一具喪屍有如街頭無賴潑皮,自己無中生有、唔識字、唔懂理,卻倒在地上打滾放屁、撒潑耍賴,反罵人無中生有、唔識字、唔懂理。
    也好,讓大家圍觀,取取樂子!
回覆  leefeng
打砸燒殺、摧毀別人、摧毀國家、摧毀社會秩序,喺共產黨破四舊立四新面前,我代表基督教甘拜下風。
jimmychauck 發表於 2024/4/20 00:21

羅素:
   「信仰基督教的人大多都是極其邪惡的。」
    基督邪教自己友威・豪伊特︰
    「所謂的基督教人種在全世界一切地區對他們所能奴役的一切民族所採取的野蠻行為和不顧死活的迫害,乃是人世間任何時代、任何其他人種,不論他們多麼殘忍,多麼無知,也不論他們多麼狠心和無恥,都是無法跟基督教人種相比擬的。」
回覆  旁觀者
點呀,太平天國你冇野識答吓話?又大言不慚基督教禍國殃民乜柒物柒,人地俾共產黨資料你睇宜家聲都唔敢聲?冇野好講啦吓話?
jimmychauck 發表於 2024/4/20 00:23

太平天國如何禍國殃民,昨日leefeng兄已貼過一文,你咁叻搵嘢,可以自己去搵下。

再看一次leefeng兄貼文,最近國內學者,就有不同聲音。
中国大陆改革开放后,学术界也出现了一些不同的声音。例如北京中学教师袁腾飞指斥太平天国和义和团的性质类似,是披着宗教外衣的封建腐朽政权[132]。洪秀全等人攻陷天京之后迅速堕落,使得太平天国前期取得的一系列成果就此付之东流。再加上太平军在各地推行拜上帝教,打击和破坏古代建筑和古书的现象也非常普遍,根据洪秀全之子洪天贵福的供词,洪秀全曾向其弟洪仁玕索要所有杭州珍藏的唐宋元明古籍,读完后全部由洪秀全本人举火烧毁,或者读一本烧一本[133]。太平天国此举被认为是要摧毁传统观念和文化,以推行他们崇尚的“拜上帝教”思想。
近年来也有评论认为太平天国在各地推行拜上帝教,以及“凡一切孔孟诸子百家妖书邪说者尽行焚除,皆不准买卖藏读也,否则问罪也,读者斩,收者斩,买者卖者一同斩。”[98]“洪秀全为首的太平军,是头领们利用迷信发动和发展起来的一支造反队伍。他的一套教义、教规、戒律,不但从精神到物质严厉地控制着参加造反者,而且断绝了一切可能的退路。它们的指归,在于由洪秀全个人占有天下,建立他个人的'地上天国'。这种洪氏宗教,披着基督教外衣,拿着天父上帝的幌子,以中国奴隶主和封建帝王的腐朽思想、条规,对他控制下的军民实行极其残酷的剥夺与统治,实际上是一种极端利己主义的政治性邪教。
洪秀全造反获得局部成功,是以中国社会的大动乱、大破坏、大倒退为代价的,是以数以百万计军民的生命、鲜血为代价的,是以中国丧失近代的最后机遇而长期沦为帝国主义刀俎下的鱼肉为代价的。尤其可怕的是,这一切还被作为一首英雄史诗,向人们指点通向人间天堂的金光大道。”[135]是毁弃固有文化与“去中国化”运动的滥觞。
回覆  旁觀者
一個係阿荗中學教師,一個係社會科學院研究所研究員
jimmychauck 發表於 2024/4/21 02:04

你爺爺就唔識 「阿荗中學」係啥嘞。
回覆  旁觀者
基本上就證明左我以前話共產黨失信嘅論點㗎啦
jimmychauck 發表於 2024/4/21 02:04

要講失信,你祖宗耶穌就認第一冇人敢認第二︰
妖徒永遠不見死;
妖徒永不饑渴;
妖徒可以移山倒海;
妖徒要乜有乜;
妖徒唔怕食毒藥;
妖徒天下無敵;
妖徒唔怕踩蠍子同蛇;
妖徒可以講外邦語……
    你試下係唔係﹖
回覆  leefeng
打砸燒殺、摧毀別人、摧毀國家、摧毀社會秩序,喺共產黨破四舊立四新面前,我代表基督教甘拜下風。
jimmychauck 發表於 2024/4/20 00:21

羅馬歷史學家蘇埃托尼烏斯:
    「基督徒是這樣一種人:他們對一種新的罪惡而又盲目的崇拜產生了癖好。」《宗教的歷史・基督教・早期基督教》
    要講破四舊,有誰及得上基督邪教﹖
    「當時羅馬皇帝狄奧多西下令嚴禁異教,以基督教為國教,展開對異教徒的逼害。
    從此,歐洲體無完膚:在意大利、高盧、西班牙、英格蘭、埃及,異教寺廟不是全被拆毀,就是改造成基督教會場;埃及一所自亞力山大大帝建立、教授哲學的著名大學,基督徒傳頭們闖入教室,將柏拉圖學派最後的女弟子、天文學家及數學家海帕提亞(Hypatia 375–415)殺死分屍,她的殘肢碎肉給扔到街上喂狗;在希臘,奧林匹克運動會被廢除,哲學家被一個個趕走,雅典的大學也被關閉。」《基督教是邪教嗎﹖》P.249
「阿荗中學」係啥?你知就解釋下!
你爺爺講嘅係「阿荗中學」.
你爺爺唔明的是啥叫「阿荗中學」。
袁X飛咩中學關你爺爺啥事﹖
高級模式 | 發新話題
換一個