返回列表 回覆 發帖

基督教宣揚殉道,支持黑暴

回覆 158# leefeng

講乜野美國設計?揾到原文冇?

https://twitter.com/pbhushan1/status/1660678694321684482?lang=en

https://www.google.com/search?q=david+martin+us+designed+covid+19

David Martin testified in Germany, indicating the SARS ...
Poynter
https://www.poynter.org › ifcn_misinformation=david...
8 Sept 2021 — Explanation: David Martin has previously made several false COVID-19 information. The alleged patent is irrelevent to SARS-CoV-2.

仲大言不讒咩謠言止於智者。

得閒就答我問題啦,仲咁得閒貼youtube嘥人時間。
回覆 161# leefeng

circumstantial ad hominem

回覆 159# leefeng

唔洗轉話題啦,答啦,怕你唔識答。
回覆 166# leefeng

#117 #156 你冇能力答喎,腦殘中國特務。
你呢啲咪叫轉話題。
回覆 169# leefeng

正常,我係藍屍都冇能力答 #117 同 #156,結論就係爛屍無力作答。

所以我分開藍屍同離教者對待係明智嘅,藍屍無法用理由去證明自己,只可以用拳頭,所以只能亀縮喺武裝左嘅政權黑警後面。同爛屍係無需講理,只需講拳,因為佢地只會屈於拳頭。
回覆 168# 旁觀者

知之為知之,不知為不知,是為之知也。字有錯便改便學,學完一樣係師傅。所以旁生除左正字之外其他野都無法指教在下了?

回覆 174# 旁觀者

所以旁生除左正字之外其他野都無法指教在下了?閣下也是自承無法回答我的問題?
十幾年來少寫正式中文,錯一兩個字沒啥希奇,寫錯字人地又睇得明,我就唔知係寫嘅人錯定睇嘅人錯。人地指出咪改正,有咩大不了?咩野字為學識之本?傳意式教學都未聽過咁落後?

啲幾年,十幾年,幾十年都唔返教會,又要覺得自己熟知教會傳講咩道理,人地話教會冇咁教過、指出你聖經解錯,死唔認,逃避問題,託詞,又唔識答人,呢種態度就係"瞧!離教者"嘅材料啦。
回覆 176# leefeng

無需同死爛屍講道理,因為佢地唔識講,淨係識拳頭。

你個死癈老死癈老死癈老,答完#117 同 #156,我咪再嘲你其他,轉移話題做乜?
回覆 180# leefeng

無需同死爛屍講道理,因為佢地唔識講,淨係識拳頭。

117 < 156 < 176

你個死癈老死癈老死癈老,答完#117 同 #156,我咪再嘲你其他,轉移話題做乜?
回覆 182# leefeng

因為你無腦,所以唔洗洗,所以你無法指出#117中有任何謬誤?
回覆 185# leefeng

字都唔識,"唔洗洗"都唔明?死癈老死爛屍真係冇自知之明。

回覆 186# leefeng

既然你肯定黃絲是錯的,為什麼#117 或 #156的任何一點都無法回應?正常,我係藍屍都冇能力答。
其實該爛屍可能腦冇到一個地步,連沖生同個嘉賓講過乜都唔知亦唔知點解。
回覆 189# leefeng

答唔到係唔應該浪費時間,留返黎自己打飛機好過。
回覆 191# leefeng

所以你唔識廣東話,淨係鍾意啲"屎"嘅同音字,ONL9。
回覆 192# leefeng

信就是所望之事的實底,是未見之事的確據。

該離教者的信心是何等的大!雖然理性上全無證據,亦無法以言語表逹,然而內心深處就是知道爛屍是對的,共產黨必來在亂世中拯救他們,乃因被共靈所感,歌頌雜。

答唔到係唔應該浪費時間,留返黎自己打飛機好過。
回覆 195# beebeechan

你都痴X線,邊個話你知佢喺英國?你證明俾我睇佢喺英國吖笨。
全世界都係中國嘅,你理得佢去邊,未上火星都係喺中國度呀。
回覆 197# beebeechan

發文時間同時區作息重疊並不說明什麼事情,夜神月都可以企圖掩飾大學生嘅作息時間表。你有咩資料咪俾英國內政部囉。
回覆 198# 旁觀者

所以係回答不到我,自己犯下稻草人謬誤及循環論證謬誤罷了。
回覆 203# 旁觀者

己明確指出數次,"永遠不見死, 移山倒海, 有病俾鬼徒摸下就好, 講外邦語"乃閣下提出,我及我所知的教會都唔係咁傳。所以咪話你稻草人謬誤。

以下所有條件都需要符合才滿足你咩"肉身不死"嘅必要性。

1. john 8:51的不死指肉身不死
2. 其他經文沒有跟肉身不死沒有衝突(仲要離教者接受聖經前後無矛盾,唔係邊得你用11:25解8:51?)
3. 教會正在傳說"肉身不死"

你1, 2, 3任何一點都講唔出。

移山倒海,中文都講到明,"若",咁你又話測唔到信心,咁咪你自己證明唔到囉。教會又冇傳可以移山倒海,又係你稻草人謬誤。

有病俾鬼徒摸下就好, 講外邦語,食毒藥,手拿蛇,已解釋左馬可16章尾乃後人綜合使徒行傳所加,使徒行傳亦已符合馬可16章尾的描述。你可以用約11:25解8:51,我就可以用哥林多前書12 13章解出恩典終止論。你約11:25已經解出肉身會死,又唔同你肉身不死衝突?
手拿蛇被咬已是公認事實,我又不曾傳講可手拿蛇,不曾傳講可食毒藥,你還要以之來說事,這不是稻草人謬誤是什麼?

你只不過係不接受一些別人合邏輯地解出但與你不同的結論,卻無法指出對方推論中間有何謬誤,繼續大吵大鬧堅持己見而已。又不是教徒,又不夠人熟聖經,還要自以為比教徒熟,被指出錯誤又不懂不認。水平和其他離教者不遑多讓。

BB仔, 蒲頭啦, 何必鬼鬼祟祟, 藏頭露尾.
旁觀者 發表於 2013/6/2 11:21

旁觀者的話,明顯是在缺乏任何證據下,指控BBC分飾多角。彼等離教者,自稱對聖經這麼有研究,連聖經研究中常用的文字分析等手段都不會?我引經文的風格、內容,均和以前無甚麼二致,所引經文用詞遣字均為基督教用語,且思辯邏輯等遠不同於BBC級數,只不過隱藏了基督教天主教分道揚鑣的簽名性言論罷了。旁觀者旁觀這麼久,還是每次都以BBC為遊客219下結論,要不,顯示旁觀能力有限,要不,顯示推理能力有限,要不,顯示搜證能力有限,總之,這麼多有限加起來,反正他提出的甚麼反基言論,可靠可信程度就有點限。.
jimmychauck 發表於 2013/6/17 22:11

十年前已話你旁觀能力有限,十年也無什進步。

話題要轉了嗎?
回覆 205# leefeng

仲未捨得回答#117 #156?

覺得自己有理時,認叻認唔切不停不停反駁駁。
明顯係覺得自己無理駁唔到#117 #156任何一點,所以冇聲出。
越發露底,越發出醜。
不停不停嘗試轉換話題唔會令其他人覺得你有理,只顯你無知。而我係會一直提醒你你答唔到#117 #156。
又唔係冇其他方法,你認栽收返自己啲片咪得。

我就算99歳又點?你以為係老所以癈?你真係執7左自己算吧啦。
高級模式 | 發新話題
換一個