返回列表 回覆 發帖

[原創作品] 閹割神父的可行方案

依家正係挽救公眾對神父聖潔形象既關鍵時刻,
抽刀斷水 發表於 2021/11/15 00:23

苦心挖掘, 報導, 轉載, 左貼右抄這些炒作的人, 無非都是一心要破壞神父聖潔形象。
你估真係關心受害人咩!
乜你以為神父還有聖潔形象咩?
leefeng 發表於 2021/11/15 01:57

黑暴期間, 曱甴, 外國報章都係喪報導香港警察既負面形象架哩
咁你話香港警察係咪咁暴力血腥既呢?

你咁憎曱甴
你依家咪係一隻反基曱甴嚟囉!

被染色的, 不是神父, 教會....
實在是你這類蠢豬, 網奴
好心啲反基抽水, 就用下個腦, 醒少少啦,

插喉殺神父, 都說成是正義事,
真係同「用刀插警既恐佈份子」都被封為烈士...異曲同工
基督教徒扭曲事實的本領真是利害,

你自己都識講「黑暴期間, 曱甴, 外國報章都係喪報導香港警察既負面形 ...
leefeng 發表於 2021/11/15 03:47

求其搵一堆不理頭不理路既相片, 都可以把香港警察打造成非常暴力的形象哩!
唔通你認為這些照片是假的, 是 photoshop 出來的?

正如你貼出嚟既相, 還是經人手加埋煽動字句上去。

呢啲野淨係你先曉做咩! 戇
不要拎你們基督教的禽獸神甫牧師性侵犯來侮辱人類的基本智商,
香港警察是阻止暴力和救人。
禽獸性侵犯 ...
leefeng 發表於 2021/11/15 06:13

老師我就是在教你: 負面報導是可以很刻意地堆砌出來的, 還加上鹽和醋。
你與曱甴, 一丘之貉而已, 只是不同顏色

藍色曱甴一樣是低智
連教宗都要大家一起背負羞愧重擔,今時今日信徒還可以用一句「假新聞」來逃避麼? ...
抽刀斷水 發表於 2021/11/15 09:51

33萬個案中只要有一個是真實的, 都是「羞愧重擔」
但無理由要背負不是真的329999宗.
呢個版上就係有啲人係到吹未經証實的「羞愧重擔」

33萬個案中有無真的....當然有.
有無假的呢?
全真教咩!
為一張「哭泣的孩童」照片揭幕。
抽刀斷水 發表於 2021/11/15 17:56

我以為是33萬幅「哭泣的孩童」,
紐約911紀念公園內便有2982個受害者名單, 個個有名有姓

雖然我都相信會有唔止一個「哭泣的孩童」
好啦好啦,唔駛你背負呢個重擔喇,講到好似我要閹你咁,你係神父黎咩? ...
抽刀斷水 發表於 2021/11/15 15:06

你見有神經佬衝咗入抽仔返緊學間幼稚園用刀捅細路,
你會上前阻一阻, 定係走夾唔透
不過,跪係無L用既;
抽刀斷水 發表於 2021/11/15 19:42

你都同意有啲人係有L , 但係無L用....有無L用, 都係睇個人, 唔係睇有無L
基督教犯罪,扮下跪,懺悔,殺人強姦都不用服刑?
教徒還諸多歪理為強姦犯開脫?難怪基督教徒性侵前仆後繼 ...
leefeng 2021/11/16 04:27 提交

如係咁好福利,
點解又唔係有鹹濕佬,麻甩佬前仆後繼咁話信既呢?
基督教犯罪,扮下跪,懺悔,殺人強姦都不用服刑?
教徒還諸多歪理為強姦犯開脫?
leefeng 2021/11/16 04:27 提交

你成日少人老母都唔使服刑哩
還有人以「言論自由」包庇,開脫
公元325年,君士坦丁大帝召開第一次尼西亞會議,頒布了二十條教令,當中第一條就是「自閹者不得成為神職人 ...

抽刀斷水 發表於 2021/11/16 15:26

你識唔識英文既呢, 自己睇哩!

被閹者不在此限
致函教宗的初稿,請各位審閱:

A Practical Solution to Clergy Abuse Scandal

To:
抽刀斷水 發表於 2021/11/17 11:16

最好搞個大遊行丫

至少都萬人網上簽.....

得999有屁用!
整個方案都係幫緊羅馬教廷既。
抽刀斷水 發表於 2021/11/17 23:11

當年日本侵華, 打東南亞, 都係話幫人解放, 趕走殖民地統治者
整個方案都係幫緊羅馬教廷既。
抽刀斷水 發表於 2021/11/17 23:11

有人話當年俄利根自閹, 向信友作榜樣。
不如抽抽拿出俄利根精神, 你又自閹, 睇下仲有無淫念, 向教宗証明這實在是十分可行的。
以身作則
係咪好似當年外國打中國時,傳教士坐埋同一隻船闖入,一路話神愛世人咁呀? ...
抽刀斷水 2021/11/18 09:16 提交

傳教士來中國,坐的是東印度公司的順風船,不是坐軍艦。
你最好查下史料先開口,
好似教宗說現在的記者咁:再查證推翻網上的不實資訊,這尤其重要
原來你答過,當時你對傳教士坐軍艦表示理所當然:
抽刀斷水 發表於 2021/11/18 15:18

你又玩文字 photoshop

斬頭切尾
係咪販運鴉片既東印度公司呀?講多啲黎聽下?
抽刀斷水 發表於 2021/11/18 14:54

你又係衰隔住百幾年既時空嚟睇野。
在當時, 無論英國人, 中國人, 尚未把鴉片定位成毒品, 違禁品,
是商品。
鴉片算得係乜丫,依家啲芬太尼先勁抽,美國舊年都死10萬人:

美國就賴係中國輸入既,如果係就真係風水輪 ...
抽刀斷水 發表於 2021/11/18 22:15

唔同既

今日, 無論輸出國(中國)和輸入國(美國)都把芬太尼列為受管制藥品, 與當日英國, 中國把鴉片列為消遣用品不同
不如講返閹神父丫,有咩令你咁抗拒?
抽刀斷水 2021/11/18 23:29 提交

因為有啲老婆在老公離家時出軌偷食,
咁你係咪每日返工前都同你老婆鎖上條貞操帶,
求個心安?
高級模式 | 發新話題
換一個