返回列表 回覆 發帖

[原創作品] 閹割神父的可行方案

係咪販運鴉片既東印度公司呀?講多啲黎聽下?
抽刀斷水 2021/11/18 14:54 提交

你又把東印度公司打造成國際販毒集團。
東印度公司當年經營絲綢、香料、鹽、糖、
鴉片是當時熱賣品之一而已
如果信任、自制可以搞得掂,咁點解仲有咁多單性侵?

你質疑有水份,打個八折,都好大鑊。

法律上 ...
抽刀斷水 2021/11/18 23:52 提交

雖然夫妻間係講信任自制
但點解仲有出軌的事?
如果信任、自制可以搞得掂,咁點解仲有咁多單性侵?

何鴻燊有幾多房老婆?鄧兆尊一拖幾個女友?大家都係習以為常,有無諗過點解?

抽刀斷水 2021/11/18 23:52 提交

你呢啲係似去到尖沙咀重慶大廈就話:點解香港咁多南亞裔人,印度人。
你唔係睇緊嗰大圖畫。
所以一夫一妻制係有缺陷既,好多人都話違反人性。
抽刀斷水 2021/11/18 23:58 提交

你同意一夫多妻
幾時抽嫂會一妻多夫?預我一份
各位版友可以打抽水嫂主意、唔好違背人性
神父唔關婚姻事啦,咪又係性侵。
抽刀斷水 2021/11/19 00:15 提交

宗教上,神父是與耶穌結婚、與上主立約
同老公老婆在婚禮時宣誓的約相若
你已經唔記得你在簽婚約時講過乜誓詞
因為你誓願當食生菜
你就是舊約中過完紅海就唔記得上主的以色列人。
人辦
呢個concept幾得意,結婚都有地方可以宣洩性慾,至於與耶穌結婚……唔通對住耶穌打__? ...
抽刀斷水 2021/11/19 00:24 提交

呢啲咪超了人性的境界了。
那麼梅艷芳嫁給舞台。。。。
唔通佢又係個台上………………..
我同你心平氣和討論事情,你就玩人身攻擊。
抽刀斷水 2021/11/19 00:25 提交

你覺得是人身攻擊
莫非是崩口人忌崩口碗?
我同你心平氣和討論事情,你就玩人身攻擊。
抽刀斷水 2021/11/19 00:25 提交

你會介意人身攻擊?
版上「屌你」攻擊你都當閒事哩
無所謂啦
屌屌下都幾過癮
人性嚟
人性未必要咁既,離遠啲睇,地球上所有生物,都係共生既關係,其實可以睇成集合為一個生物咁運作。 ...
抽刀斷水 2021/11/19 00:42 提交

你把你自己放去禽獸既喱浮。
人是天主受造物中最尊貴的、非一般走獸。
都係共生既關係,其實可以睇成集合為一個生物咁運作。
抽刀斷水 發表於 2021/11/19 00:42

呢個, 都幾有「信友們都是耶穌肢體」的概念。
基督宗教將人視為與地球其他生物不一樣的另一種物種,又將人分為基督徒與非基督徒,當然亦可再細分 ...
抽刀斷水 發表於 2021/11/19 09:52

你想講乜東
即係「地球上所有生物可以睇成集合為一個生物」同基督宗教既「信友們都是耶穌肢體」概念係好唔同, ...
抽刀斷水 發表於 2021/11/19 09:59

你唔明白保祿講耶穌肢體的意思...
自己去睇睇格林多前書十二12-14,27-31
好啦,電郵發出了,看看有沒有回應吧。
抽刀斷水 發表於 2021/11/24 00:06

你話唔會唔會好似嗰兩個記者咁, 
請你去梵蒂崗嘉許一番
(夠鐘去發夢了)
這可能是教徒的夢想,我則看教宗跟普通一個路人無異。
抽刀斷水 發表於 2021/11/24 09:50

你睇教宗係普通路人,點解你又唔係用普通過普通人既睇光嚟睇衰鹹濕性侵既神父主教咁呢
你對呢啲畸屎都好特事特辦,絕不普通
我都係為咗天主教得以持續發展而獻計啫,如果任由鹹濕性侵神父主教逍遙法外,咁最終會導致咩野局面 ...
抽刀斷水 發表於 2021/11/24 11:05

你熟識教會歷史既, 都知中世紀時既教會, 腐敗淫亂過今日有性侵神父教會百倍,
啲搬字反基仔都搬出過唔少次哩,
但教會至今仍是可持續發展, 迄立不倒啵

你應該細讀, 默想一下經中「平息風浪」的一段。
高級模式 | 發新話題
換一個