返回列表 回覆 發帖

[原創作品] 閹割神父的可行方案

以前啲人冇槍,依家一槍射殺性侵淫棍,乾手淨腳!
基督教醜聞真係多!
閹都冇鬼用,一槍送佢地去見上帝 ...
leefeng 發表於 2021/11/24 12:05

我地唔可以咁架,如果佢地肯閹割的話,就等佢地快快樂樂咁生活同講道落去,直至上帝夠鐘取走佢地既生命,咁咪仲好?
你係街俾人劏死牛,打劫, 你唔係嗱嗱聲去報警
而係隔咗廿, 三十年先去投案......仲要等條打劫友死咗先報案 ...
beebeechan 發表於 2021/11/24 12:10

所以神父咪傾向孌童囉,細路容易啲恰嘛。
佢地唔使閹割啦!遲早教堂拎來養老鼠或養鬼!

.
leefeng 發表於 2021/11/24 12:28

天主教係千年老字號,就咁衰响我地呢一代,你話幾咁可惜呢。

閹割方案一旦實施,即可挽救這個千年品牌,繼續以說話拯救世人,咁又何樂而不為呢。
你識得幾多個神父丫。
同神父相處多都明白佢地真係普通人,有你同我既陋習。
係你呢啲門外漢以為神父都係聖 ...
beebeechan 發表於 2021/11/24 18:24

我多數都係從報紙上見到既,一般神父有幾麻甩又真係唔知。

如果你覺得佢地形象好重要,無咗形象就乜都唔係的話,就唔好爆佢地啲野出黎了。
被定罪而又不用負刑責的, 才是「逍遙法外」
beebeechan 發表於 2021/11/24 23:19

你呢個又唔係一般人既用法喇,查下辭典先:

https://pedia.cloud.edu.tw/Entry ... 9%E6%B3%95%E5%A4%96

「犯罪者逃過法律制裁,仍能自由行動。」

即係話涉事者做咗犯法既事,又可以逃過法律制裁,不一定被定罪,可以係搵咗個好叻既律師打甩咗都得既呢,咁都可以逍遙法外。
孌童性侵, 即使不是當神父的人來做, 也是壞事。
你不用說到有神父孌童性侵是壞, 由世俗人做就是家常便事 ...
beebeechan 發表於 2021/11/24 23:06

一路我都係強調「落差」,如果一個普通人平日經常大談道德,但最後發現原來都係壞咗的人,咁都會使人嘩然,繼而對佢所講既一切失去信心。

我成日講「壞咗的人」,形象深情專一,但你估依家佢再唱呢首歌,啲人仲信唔信佢係一個專一既人,呢首歌既感情投入有幾真實咁呢?

所以閹割神父,可保信望愛得到更多人的支持,呢條路啱架喇。

由邊個來定「那人做咗犯法既事」? 由你? 
即係有個辣妹係電梯內扯開幾粒鈕, 屈你俾錢, 你唔俾, ...
beebeechan 發表於 2021/11/24 23:42

教徒就應該相信由天主決定,非教徒就由良心決定。
why why tell me why 
没有辦法做乖乖, 我暗罵我這晚變太壞.........

咁唱歌者在台下也是淫蕩的?
beebeechan 發表於 2021/11/24 23:51

傳聞都幾濫架,子宮頸癌同性伴侶數目多少都有關。
你問下醫生先哩
beebeechan 發表於 2021/11/25 00:10

子宮頸癌由HPV引起嘛,而HPV又可以靠性行為傳播,好合理既邏輯啫,使鬼嘥錢去問醫生咩。
咁有無以身作則既神父?
你有無即刻去佢既慕道班?
beebeechan 發表於 2021/11/24 23:55

你識得神父比我多,你介紹下保證玉潔冰清既神父黎認識吓丫。
講到底,閹割神父係一項龐大既形象工程。

試想想,依家香江當紅既十二男子組合,被人發現book咗N條女一齊响總統套房做多人運動,你估佢地仲有無運行?仲有無人留意佢地既歌藝、舞技、付出過咩努力?

係架,你要多人、要普及,就係要咁膚淺搞形象架喇。

咁你依家明白點解神父都要形象貞潔呢?你仲想天主既道理傳揚於普世,就一齊支持閹割神父方案啦。

閹割神父,刻不容緩,為己為人,造福教民。五大訴求,缺一不可!
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
雞眼, 疣, 皮癬都係由 HPV 引起架啵,
生粒雞眼既女性就係好淫???
beebeechan 發表於 2021/11/25 01:19

HPV都有不同類型既。
咁係咪閹咗既男歌手, 組合..不會book 女做集體運動....佢地既歌藝、舞技就會被受落? 有運行?被人留 ...
beebeechan 發表於 2021/11/25 01:25

又係教你基本邏輯既時候喇:

IF A THEN B,不等於 IF B THEN A
例子:如果一個男性被閹,就無法有性行為
但是
如果一個男性無法有性行為,不一定被閹,可以是性冷感,或者性器官未發育(小孩),等等

所以閹咗既男子組合都未必會紅架。

你如果要IF A THEN B 同時又 IF B THEN A,嗰種叫 IF AND ONLY IF,中文叫若且唯若/當且僅當。

例子:
如果一個人喜歡與小孩進行性行為,他一定是有孌童癖。
如果一個人有孌童癖,他一定喜歡與小孩進行性行為。
性濫交女人會有子宮癌
不等於那歌手有子宮癌就係濫交
beebeechan 發表於 2021/11/25 22:05

認同這不一定的,都話係「傳聞」。
咁閹神父點樣同呢條邏輯扯上關係?
你扯俾大家睇睇
(大家要忍下笑)
抽水, 你既 「leefeng 耻數」又升 ...
beebeechan 發表於 2021/11/25 22:10

你想將孌童癖同神父連結一齊講?
娛樂圈係咁架喇,聖堂之內都有好多juicy野八卦架啦,正如你都知好多神父點點點咁,講啲唔講啲,引人遐想。
咁睇用乜籮汁嚟睇囉,

IF AND ONLY IF?
beebeechan 發表於 2021/11/26 10:11

我從來無講過所有神父都係孌童癖既。
成個方案喺哂度,你仲問。
呢個方案並非係懲罰方案,而係形象挽救工程,否則就只閹涉案神父啦。

整個羅馬教會形象已被一眾性侵神父所做既好事破壞了,如不立即用有效措施解決困境,後果可以預期。

咁既道理都唔明,信咗教真係蠢啲?
假道德耶L有神無所不能,無所畏懼...耶穌的血肉實實在在比不上小童和妓女更有味道!

召長腿妓女到教堂 牧 ...
leefeng 發表於 2021/11/30 01:11

召妓總比性侵好,不過都係嗰句,閹咗萬事大吉。
高級模式 | 發新話題
換一個