返回列表 回覆 發帖

健力士世界紀錄大全,Cost Control

一個話一條友, 一個話兩條友。
沙文 發表於 2024/4/16 22:03

即係有人話離教者之家成日有條藍絲同條黃絲嗌文。
唔等如個版淨係得一個藍, 一個黃。 有啲顔色友廢事出聲。

有兩個附魔, 只係當中一個開口串耶穌唔得咩?
結局係啲邪魔上咗豬身, 而豬嘅數目係2000隻。

沙文 發表於 2024/4/16 23:53

記得89年64事件後,
以後的幾年, 每年的六月四日晚, 北大的大學生有擲小瓶活動。把一個一個小瓶砸碎, 無聲抗議和紀念?

馬爾谷福音呢段, 都有類似, 含砂射影。
當時有猶太人叛亂, 對羅馬統治起來武力反抗, 好黑暴...
羅馬派軍團來鎮壓....呢個唔係乜速龍小隊, 係第十軍團。 個軍團既旗幟係用豬

所以, 福音中魔鬼個名叫「軍旅」, 要走入啲「豬」到。

仲有, 猶太史家若瑟夫在《猶大戰史》記戴, 當時在革辣撒這地方, 羅馬兵圍捕戰敗革辣撒亂黨, 一路追至海邊, 叛黨無路可逃, 被羅馬兵長矛推到海中溺斃。被殺人數約2000。
如作者是想以歷史背景來說話, 那專注是否2000隻豬, 豬主有多少捐失......
就有點似食片皮鴨不懂吃皮, 只吃包皮, 青瓜, 鴨腔
呢個"老師"連字都未, 就開口埋口話教人. 喇沙小學班細路就俾你害死嘞!
旁觀者 發表於 2024/4/19 05:59

我就岩岩識你寫錯咗粒字
似乎唔係好得喎
Matt 有兩個附魔的人從墳墓裏走出

Mak 耶穌一下船,即刻有一個附邪魔的人,從墳墓裏出來 ...
沙文 發表於 2024/4/24 21:09

係呀, 當年新法妹放學, 明明係兩個妹妹行緊過嚟
我都係只睇到阿susanna...

馬爾谷都係咁
可能馬爾谷同瑪竇都錯, 真相係有2000隻嘢由山墳捐出嚟, 馬爾谷睇到一隻, 馬竇就睇到兩隻? ...
沙文 發表於 2024/4/24 21:33

唔理有幾多隻豬
我眼球都係放係susanna呢隻豬到
經過audit之後, 發現經文尚有其他唔啱數:

Matt10: 29兩隻麻雀不是賣一個銅錢嗎?
Luk12:6五隻麻雀不是賣 ...
係咪路加有coupon買四送一?
沙文 發表於 2024/4/30 05:21

買四送一, 一啲都唔出奇丫

做舖毛純唔得咩
再者, 瑪竇去百佳買, 路加去惠康買
價錢都唔一樣喇
再再者, 瑪竇買既雀同路加買既都唔係一模一樣, 同一個等次既貨喇。
弊, 我唔記得咗講, 唔係瑪竇/路加買雀, 其實係耶穌自己買

Matt 10:5 耶穌派遣這十二人,囑咐他們說:.... ...
沙文 發表於 2024/5/1 07:33

佢哋周圍去演唱, 隻首本名曲都唔係次次唱法一樣, 至少同原裝膠碟個版本唔同。

耶穌都係周圍咁去演說傳教, 講文都唔係次次一樣架喎。
高級模式 | 發新話題
換一個