返回列表 回覆 發帖

《肖申克的救贖》為何長居榜首?

大家有否深思過:人為何背叛天主?只是單單由於魔鬼撒但的引誘麼?

俗話說:牛唔飲水撳唔到牛頭低,引誘歸 ...
抽刀斷水 發表於 2024/4/27 13:33

耶稣教去到大陸又烧香又拜拜(唔見劃十字),

冇罪惡套路可以宣傳既教會,
人民世界的光又係政府俾既,
耶稣教的所謂救贖,屁也不是。

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
在「網絡電影資料庫」(IMDb網站)每年公布的全球最受歡迎的250部電影排行榜中,美國片《肖申克的救贖》連 ...
逃出魔幻紀 發表於 2024/4/27 10:00

信了耶穌教,困在一個叫做天堂的牢籠裡,要看你個以色列人造神的面色過日子,真係唔慌唔罪惡啦!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
耶穌說:「我是世界的光;跟隨我的,決不在黑暗中行走,必有生命的光。」
逃出魔幻紀 發表於 2024/4/27 10:00

未上到天堂,已經冇咗隻猪!(更何况是一個“猶太復國主義”製造出黎既神?)

這些就是耶穌的光喇!
天主教會性侵害案例

.
     啱啱食飽飯,睇到你講呢啲,雖然預咗冇乜驚喜,但係都忍唔住笑咗出嚟,其實唔應該笑,真係唔好意思。
你兩個連我講乜嘢、諗乜嘢都完全唔明,就提出啲咁嘅要求,唉⋯⋯
    對於《教父》,我梗係仲多感想過《月黑高飛》啦,但係我把聲又傳唔到入屋仔司機房,我又捐唔到入去,你哋都係搵旁觀者同埋leefeng慢慢討論啦。
  「敬畏上主,是智慧的開始」(聖詠集111:10)希望你哋敬畏天主,咁我哋就有計傾啦。
逃出魔幻紀 發表於 2024/5/2 20:53

一味叫人「敬畏上主」,要講清楚點解要「敬畏」?「敬畏」咗有乜好處?唔「敬畏」又會㸃?
我同旁觀者又唔係信耶稣,同我地討論咪栈嘥聲壊氣?
高級模式 | 發新話題
換一個