返回列表 回覆 發帖

郭晉安歐倩怡離婚! 雙方兩年前分開:決定是無奈及艱難

撰文:
黃梓恒
出版:2024-05-02 21:32
更新:2024-05-02 22:18

郭晉安歐倩怡驚爆離婚!歐倩怡在社交平台上說:「感恩曾與你一起走過一段美好的歲月!@onjai109自兩年前起我們已經分開生活了,而作出離婚這個決定是經過我倆的深思熟慮及溝通。決定是無奈及艱難⋯⋯感恩我們也為彼此付出過,為家庭努力過……給予彼此最大祝福」。

郭晉安也在社交平台上說:「感恩曾與你一起走過的歲月!cindyauau自兩年前起我們已經分開生活了,經過雙方深思熟慮及溝通,最後,我們決定離婚了。這個決定是無奈及艱難⋯⋯感恩我們也曾經為彼此付出過,為家庭努力過,最後寄予妳最大的祝福!」

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E ... A%E8%89%B1%E9%9B%A3

上帝/天主/耶稣見證既神聖婚姻話離就離,當佢地冇到?
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
撰文:
黃梓恒
出版:2024-05-02 21:32
更新:2024-05-02 22:18

郭晉安歐倩怡驚爆離婚!歐倩怡在社交平台 ...
抽刀斷水 發表於 2024/5/2 22:30

所謂在「主」面前的信誓旦旦,原来都敵不過【月老】安排既婚事?
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
其實好多段婚姻,都只不過暫時為了子女而屈就繼續,到子女長大後,認為離婚不會對他們心理有太大影響時,就不用再「恆久忍耐」了。至於宗教能否對婚姻有約束和鞏固?哈哈別傻了。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
這是2023年的歐倩怡訪問,大概都估到離婚原因:
其實好多段婚姻,都只不過暫時為了子女而屈就繼續,到子女長大後,認為離婚不會對他們心理有太大影響時,就 ...
抽刀斷水 發表於 2024/5/2 08:14

屌,犬子又話要讀master.唔知會唔會順便PhD

咁唔知搞幾耐先算長大
屌,犬子又話要讀master.唔知會唔會順便PhD

咁唔知搞幾耐先算長大
沙文 發表於 2024/5/3 02:00

乜唔係「有毛有翼」就係長大咗咩
有毛有翼仲有把口要食飯,雖然佢話有full scholarship佢老母就開心到攬住錫錫錫,但都回復番食我嘅住我嘅
到真係長大我都人老珠黃
Don't know where God is but the Devil is in the details
可以繼續食你住你,咁大個仔應該頂得順父母離異啦,西方社會唔係好興架咩?
佢試過攬住阿仔喊:嗚嗚嗚,爹吔想唔要我哋……

我驚阿仔stand by her side.我有個friend就係咁,兩個女一個仔都blame佢,唔肯見佢.只有大女肯一年一兩次探下佢。有機會再講佢嘅古仔都幾dramatic
Don't know where God is but the Devil is in the details
高級模式 | 發新話題
換一個