返回列表 回覆 發帖

整首詩比大家估下

歸去馬如飛
花   酒`XI^>Z
賞   力,
暮已時醒微K

內臧七絕一首!
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

酒力微醒時已暮
醒時已暮賞花歸
賞花歸去馬如飛
馬如飛酒力微醒

原帖由 抽刀斷水 於 2007-2-20 02:54 發表
酒力微醒時已暮
醒時已暮賞花歸
賞花歸去馬如飛
馬如飛酒力微醒

賞花歸去馬如飛
去馬如飛酒力微
酒力微醒時已暮
醒時已暮賞花歸
還是沙老大技勝一籌   老大還有沒近似的遊戲  貼出來給大家玩玩咩
嫂夫人應該懂得不少
花開花落花無缺!

原帖由 Step.King 於 2007-2-20 17:26 發表
還是沙老大技勝一籌   老大還有沒近似的遊戲  貼出來給大家玩玩咩
嫂夫人應該懂得不少
寫恩仇記已好唔得閒.....沙郎才盡了.....
原帖由 沙文 於 2007-2-20 18:23 發表
寫恩仇記已好唔得閒.....沙郎才盡了.....

quote 左老大你先 唔比你改~ 嘿嘿嘿
花開花落花無缺!

好厲害,二小時成詩。
原帖由 Step.King 於 2007-4-21 05:27 發表
quote 左老大你先 唔比你改~ 嘿嘿嘿
就算老大要反口,都未必要改,我話「沙郎」才盡,但「江郎」則未才盡:

才盡擲筆是沙郎
侍硯添香有紅粧
願借江郎才八斗
文章再發萬丈光

點解江郎會才盡呢?因為借左俾沙郎

Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2007-4-22 07:33 發表
就算老大要反口,都未必要改,我話「沙郎」才盡,但「江郎」則未才盡:

才盡擲筆是沙郎
侍硯添香有紅粧
願借江郎才八斗
文章再發萬丈光

點解江郎會才盡呢?因為借左俾沙郎 ...

咁你都得???
果然係岳不群本性  徒兒服了~
花開花落花無缺!

原帖由 Step.King 於 2007-4-21 18:15 發表

咁你都得???
果然係岳不群本性  徒兒服了~
有咩唔得?您要論證我的論證有咩錯先得嘛。否則我投訴您嫁

本版提倡自由討論,接納各類型的討論,但必須接受以下規條.
1.文章及留言內容不可含有挑釁、謾罵的成分.
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2007-4-23 16:44 發表
有咩唔得?您要論證我的論證有咩錯先得嘛。否則我投訴您嫁

本版提倡自由討論,接納各類型的討論,但必須接受以下規條.
1.文章及留言內容不可含有挑釁、謾罵的成分. ...

係老大你話自己係岳不群既...
花開花落花無缺!

原帖由 Step.King 於 2007-4-23 02:24 發表

係老大你話自己係岳不群既...
我冇!再追加您一條誣蔑罪
原帖由 沙文 於 2007-4-23 18:36 發表
我冇!再追加您一條誣蔑罪

師尊恕罪...  我知錯啦~~
花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個