返回列表 回覆 發帖

諗唔到

名稱唔同,而且社會對此的態度亦有所不同:「哦~野咩合丫,私生子咋下話,依家好多人都係私生子啦,有咩咁巴X閉喎。」
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
337# 抽刀斷水
好多人係私生子,但不一定係聖人嘛
沙文 發表於 2009/12/10 15:28

「哦~聖人係私生子?So what?」
都話依家無傷風敗俗咯,你硬要製造被世人唾棄的小孩,今時今日野合已經唔足夠,真係要強姦羅莎蓮先得喎。
係呀,除非你有時光機可以睇到各年代過去現在未來不同的法律、道德啦。
等你入冊之後,享受被一眾猛男籠中強姦的感覺,你就一定明白這個道理,樂意接受這個事實。
究竟你講緊野合定強姦架?
全港貪汚案都係ICAC負責調查

咁若然ICAC自己貪污又由邊個調查呢?
沙文 發表於 2010/7/29 12:54

看法例吧:http://www.legislation.gov.hk/bl ... 3B482575EE004CAD2E/$FILE/CAP_204_c_b5.pdf

好像有個貪污問題諮詢委員會的。
古代俠士去餐廳叫嘢食, 成日都係:「小二您隨便炒幾碟好味嘅小菜啦。」

咁今日lunch, 我决定唔到食咩, 就同 ...
沙文 發表於 2010/7/31 11:07

外國人就是不肯承擔責任了。在香港如果你這樣說,一般店員都會介紹一兩味給你,問你是否合適,然後就可落單。
回復  抽刀斷水

自icac成立以來, 有冇一單案係icac職員貪污呢?
沙文 發表於 2010/7/31 13:15

唔覺有噃:http://www.google.com.hk/search? ... mp;oq=&gs_rfai=
回復  抽刀斷水
呢尐講嘢技巧啫, 其實蛙島伙記咪一樣不肯承擔責任 -- 係您話咗合適然後佢先落單嘛 ...
沙文 發表於 2010/7/31 13:21

咁你即係暗示外國伙記無技巧囉。
回復  抽刀斷水

就係奇在唔覺有。有咩理由自成立以來絕無一個icac職工貪污?一個都冇?係冇定係有您都唔 ...
沙文 發表於 2010/7/31 21:59

我想到有幾個可能性:
1. 真的一個都冇
2. 有但我地唔知
3. 係未貪想貪之前已有機制令其職位不保
4. 有貪之後就炒,之後再拉,咁就不再是廉記職員,不會影響一單都無的清譽
回復 362# 沙文

可能古時店小二承受到客倌唔滿意轉身唔畀錢就走囉,畢竟當時開店在江湖,好多刀光劍影仇殺劫鏢都在食肆內進行既,而店小二通常都係受害者唔夠膽出聲。
試觀看以下音樂短片:

在許冠傑的《梨渦淺笑》歌詞中,「怎得共渡藍橋」是甚麼意思?
飲啤酒,要大口大口飲才暢快。

要分析原因,我個人認為由於啤酒味苦,大量進飲可以利用啤酒本身的冷凍溫度對舌頭有少許麻醉,減少苦澀味道。
回復 373# 沙文

果D懶係要用鼻聞埋嘛,溝酒溝成long drinks就會用啜筒囉。
回復 376# 沙文

我地演化到飲啤酒唔用啜管,梗有理由既。你用返啜筒,咪即係退化?
回復 379# 沙文

咁又係。希望今次是否應用啜管之事,沒有受基督教干預啦。
四月 (April), 五月 (May), 六月(June)

點解這些月份的名字,常常成為一些女孩子的英文名?

點解唔係男仔名?點解唔係其他月份?
回復 382# 沙文

少D見咁囉。
咁點解唔係男仔名呀?
高級模式 | 發新話題
換一個